Norske «Kahoot!» har nådd 70 millioner månedlige brukere

Brukes i halvparten av alle amerikanske skoler.

18. januar 2018 17:04

(PressFire.no): Norske «Kahoot», spillet som har mikset realtime-quizzer med læreplattformer, har nått en ny milepæl.

I en pressemelding melder selskapet at de nå har hele 70 millioner aktive spillere i måneden, og at 1,6 milliarder brukersesjoner er logget i spillet i over 200 land.

Spillet, som ble lansert i 2013, har hatt en eventyrlig vekst de siste årene. Brukermassen har doblet seg siden 2015, og bare i fjor økte den med 75 prosent.

Mye av æren går til et spesielt pensumtilpasset «område» i spillet, der lærere kan finne quizzer tilpasset barne-, ungdom- og videregående skoler. Denne delen kalles «Kahoot! Studio», og fikk 13 millioner brukere på fire måneder.

Brorparten av brukerne er å finne i USA, men så mange som 1,8 millioner av de aktive spillerne skal være fra Norge. I jula spilte hver tredje nordmann minst én runde i spillet, skal vi tro tallene.

Kahoot-sjef Erik Harrell er fornøyd.

- Vi er ydmyke og takknemlige over hvor mange som bruker «Kahoot» til å spre glede og engasjement over hele verden, skriver han i pressemeldingen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3