«Pokémon GO» bannlyst i Kina

Myndighetene skal gå gjennom «truslene» AR-spill fører med seg før det kan slippes.

11. januar 2017 11:17

(PressFire.no): «Pokémon GO» og andre såkalte Augmented Reality-spill ser ut til å kunne bli ulovlig i Kina. Det melder Reuters’ Hong Kong-korrespondent.

Spillet blir ikke godkjent for bruk i landet før potensielle sikkerhetsrisikoer er evaluert, som skal utføres av et spillpanel satt sammen av China Audio-Video and Digital Publishing Association.

De skal sjekke for risikoer som inkluderer «trusler til geografisk informasjonssikkerhet og trusselen mot transport og personlig sikkerhet for konsumenter».

Det er bare dersom dette panelet godkjenner spillet at det kan bli utgitt i landet.

Kina er det største markedet i verden for smarttelefoner og onlinespill, men «Pokémon GO» bruker også Google Maps-innhold for å kunne kjøre – en tjeneste som er bannlyst i landet. Det ser med andre ord mørkt ut for «Poké»-entusiaster i Kina.

Andre kinesiske selskaper har også utviklet lignende spill basert på augmented reality-konsepter og lokasjonsbaserte tjenester, noe som har fått myndighetene til å sette sammen panelet som skal gå gjennom saken.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3