Nå kommer «Super Mario» til mobiler!

Nintendo og Miyamoto annonserte spillet på Apples pressekonferanse.

7. september 2016 19:36

(PressFire.no): Det var ikke mange som hadde sett for seg særlig med spillnyheter fra Apples pressekonferanse i kveld, så da selveste Shigeru Miyamoto trasket ut på scenen var det mange som satte Café Latten i halsen.

For han hadde med seg intet annet enn et nytt «Super Mario»-spill til mobiler.

Det er snakk om en såkalt auto-runner, der Mario løper automatisk mot høyre, og du knepper på skjermen for å få han til å hoppe.

Jo lengre du holder fingeren nede, jo høyere hopper rørleggeren, og du har også «New Super Mario Bros.»-trikset ved å trykke en gang til i luften for å gjøre et snurr som gir litt mer lengde på hoppet.

På banene er det selvfølgelig mynter å samle og fiender å banke, og målet er ikke nødvendigvis å komme deg til slutten kjappest mulig.

- Dette er den første gangen du kan spille «Mario» med én hånd. Så du kan spille mens du står på t-banen, mens du spiser en burger ...eller et eple, spøkte Miyamoto fra scenen.

Spillet vil også ha vennelister for å se hvordan du har gjort det mot andre, og du kan også utfordre de til kamp i en egen «Battle Mode».

Her er banene evige, og målet er å utføre stunthopp for å imponere en gjeng Toads. Jo flere slike soppevenner du greier å imponere, jo flere flytter inn i en egen by du eier. Myntene du samler vil kunne brukes til å bygge på denne byen.

«Super Mario Run» kommer før juletider i år på iOS (både iPad og iPhone), og på Android litt senere. Spillet vil ha en satt pris – du trenger ikke å betale mer for å låse opp baner og sånt.

Det skal også komme en gratis demo til spillet.

I tillegg skal Nintendo også lansere et «Animal Crossing»-spill, og et «Fire Emblem»-spill. Allerede har de gitt ut «Miitomo» og på en måte også «Pokémon GO». Det ryktes kraftig om at deres neste konsoll, NX, også skal kunne spille mobilspillene til Nintendo.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3