«Pokémon Go»-oppdatering har gjort fansen rasende

Fjerner kjernefunksjoner, nå krever flere pengene tilbake.

31. juli 2016 19:30

(PressFire.no): Lanseringen av det som er blitt verdens mest populære mobilspill, «Pokémon Go», var ikke en dans på roser. Serverkaos gjorde spillet nær uspillbart til tider, og bugs gjorde at spillet kræsjet ofte.

Det hele har roet seg ned nå som serverne er fikset, og folk har sett frem til hyppige oppdateringer fra utvikler Niantic, som har slått seg på brystet med at de har mange planer for fremtiden.

Men i dag kom det en oppdatering til spillet som folk er ikke så veldig happy med.

Ikke lenger indikator
på hvor nærme du er.

Fjerner «skritt»-funksjonen helt

Da spillet først kom var det med en funksjon som fortalte deg hvilke Pokémons som var i nærheten, og sånn cirka hvor langt unna du var. Du kunne med andre ord vandre litt for å se om du nærmet deg, og dermed oppsøke ønskede arter selv.

Denne funksjonen ble hardt rammet av servertrøbbelet, og har ikke fungert siden en uke etter lansering, men de fleste var sikre på at dette kom til å bli fikset. Men den gang ei, kan det se ut til.

For Niantic har like greit fjernet hele funksjonen. I tillegg har det også kommet for en dag at radiusen spillet scanner for å se hvor det er Pokémons har blitt endret fra 100 til 70 meter, noe som betyr at det effektive scan-området er redusert med over 50 prosent.

Miksen mellom å ikke vite hvor Pokémons er, og at du har et mindre område å søke på, gjør at flere nå ikke skjønner hvordan de skal kunne leite opp monstre som er i nærheten uten å måtte gå svært metodisk til verks.

- Hva er poenget med å spille et spill hvor du skal tracke Pokémons når du ikke kan tracke de fordømte Pokémonene?, skriver en sint bruker på Reddit.

Stengte tracking-nettsider

Flere av de ikke-offisielle trackerne, som PokéVision og PokéHuntr, har også blitt stengt ned etter at Niantic har dratt ut pluggen via APIet sitt.

- Vi respekterer Niantic og Nintendos ønsker, skriver PokéVision på Twitter, mens andre er litt mer aggressive.

- Du finner ikke opp «Marco Polo», får 80 millioner til å bli med, for så å fjerne «Polo»-delen og forvente at folk likevel skal fortsette å spille, skriver @YangCLiu.

Noen er nok enige i at disse sidene har grenset mot «juksing», men nedleggelsene betyr jo at det nå ikke lenger er noen muligheter for å se hvor Pokémons faktisk er, uten å tilfeldigvis dumpe borti dem.

Drowzee blir lei seg når du bommer.
Drowzee blir lei seg når du bommer.

Fjernet bonuser for gode Pokéball-kast og batterisparing

Av andre upopulære endringer ser det nå ut til at du ikke lenger får ekstra XP av å treffe innenfor ringen når du skal hive en Pokéball.

Tidligere fikk du «Nice», «Great» og «Excellent», som ga henholdsvis 10, 50 og 100 ekstra erfaringspoeng, avhengig av hvor liten ringen var.

Det er usikkert hvorfor denne endringen er gjort, men folk er sinna okke som. Mye av aggresjonen er rettet mot Niantics manglende uttalelser, hvor det har vært bortimot tyst helt siden spillet kom ut.

I tillegg har også batterisparemodusen blitt fjernet på iOS-versjonen av spillet.

Flere av spillerne har nå begynt å dele erfaringer med å kreve pengene tilbake for in-game-kjøpene sine.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3