Japanske filmatiseringer av spill er annerledes

Advokatspill blir film.

10. november 2011 11:18

(PressFire.no): Når Hollywood velger å filmatisere spill går det stort sett i actionspill, eventyrspill eller skrekkspill. Og det skjer stort sett med svært varierende hell, kvaliteten til side.

Men når Japan velger å lage filmer basert på spill, er det ikke av samme nødvendigvis samme sjangere som inspirerer.

I våres bekreftet Capcom at de har gitt grønt lys til filmatiseringen av verdens beste advokatspillserie (!) - «Ace Attorney», eller «Gyakuten Saiban» som den heter i hjemlandet.

Nå er den første traileren for filmen her. (se den i bunnen av artikkelen.)

Spillserien, som i utgangspunktet har vært å finne på Gameboy Advance og Nintendo DS, har hatt stor suksess i Japan og har fått en slags kultstatus verden over. Spillselskapet har også i ettertid gitt ut det første spillet i serien til både iOS og PC.

I spillet tar du rollen som advokat eller aktor og har mye til felles med pek-og-klikk-spillene som herjet på nittitallet. Sjangeren har hatt en slags renessanse de siste årene.

I fjor ble det også sluppet en japansk animasjonsfilm basert på gåtespillet «Professor Layton». Filmen, kalt «Professor Layton and the Eternal Diva» fulgte historien etter spillet «The Last Specter», som kommer her til lands 25. november.

Neste år kommer det også et spill som fører disse to spillseriene sammen. Spillet heter «Professor Layton VS. Ace Attorney» og kommer til Nintendo 3DS.

Les mer: To spillsuperstjerner slår seg sammen

Det er den japanske kultregissøren Takashi Miike som har regien. Den svært produktive regissøren har blant annet stått bak «Ichi the Killer» (2001) og var i fjor aktuell med «13 Assassins».

Det er kjekkasen Hiroki Narimiya som tar rollen som stjerneadvokaten Phoenix Wright.

Foreløpig har vi ingen OBJECTION! mot det.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3