Men Super Nintendo var ikke død!

For første gang siden 1998 kommer det ut et nytt spill på konsollen.

29. februar 2012 11:41

(PressFire.no): Dette er ikke noe vi har for vane å skrive, men neste år kommer det et splitter nytt spill til …Super Nintendo!

Det er indieutvikleren Super Fighter Team som skal gi ut spillet til den herlige SNES-maskinen i løpet av 2013. Og neida, vi mener ikke bare en fil du kan spille på en emulator, men en faktisk kassett til å dytte ned i konsollen.

Spillet som kommer heter «Nightmare Busters» og er et 2D siderullende run n gun-spill. Ikke ulikt «Contra» med andre ord. Eller «Probotector» som det het her på bjerget. Spillet skal være helt regionfritt.

Det skulle egentlig lanseres til SNES i 1994, med Sony som utgiver. Som de fleste sikkert har fått med seg, så ga Sony det samme året ut PlayStation, og dermed la de ned all utgivervirksomhet for Nintendo.

Nå har altså Super Fighter Team slått seg sammen med flere av originalutviklerne, og skal gi ut spillet fullt lisensiert med både boks og manual.

Prisen for å forhåndsbestille (forhåndbestillingene er begrenset til 600 eksemplarer) er på 416 kroner inkludert frakt for oss som bor utenfor USA.

OBS! Liker du retro? Sjekk ut Retrohjørnet: Day of the Tentacle og mange andre retrosaker her!

Ikke det eneste nyspillet på gamle konsoller

Super Nintendoen er ikke den eneste avdøde konsollen som fortsatt får fysiske spill.

Commodore 64-spill utvikles og gis ut på cartridge enda, for eksempel via RGCD, som har en rekke spill til salg.

Også Dreamcast får stadige påfyll av spill. «Sturmwind» kommer ut nå i år, og siden 2009 har det kommet minst fem spill til samme maskin. Ikke verst for en maskin som fikk pluggen dratt ut i 2001.

Litt mer obskurt er det at Super Fighter Team i 2009 ga ut spillet «Zaku» for den kommersielle fiaskoen Lynx, som var Ataris forsøk på å røve til seg håndholdtmarkedet fra Nintendos Game Boy i 1989.

Bonuskuriosa: I 2008 slapp Capcom det herlige «Mega Man 9», et spill lagd akkurat som de to første til NES, ut på dagens konsoller.

De vurderte sterkt å lansere en Collector’s Edition som ville fungert på den første Nintendoen, men dessverre måtte de slå fast at å gjenoppta produksjonen av slike plastikkspill kostet mer enn det var verd.

Synd!

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3