Tre av fire mener rollespill skader forholdet

Dersom kjæresten spiller mye. Stikk motsatt om begge gjør det.

16. februar 2012 08:28

(PressFire.no): 349 forskjellige par har blitt lagt under lupen i en ny undersøkelse gjort av forskere fra Brigham Young University.

Målet ved undersøkelsen har vært å kartlegge hvorvidt eventuelle problemer oppstår når én eller begge parter spiller MMORPG-spill, og resultatene er svært forskjellige avhengig av hvilken av disse to alternativene som gjelder.

For hele 75 prosent av kjærestene som ikke spilte mente at spillingen til sin utkårede hadde en negativ innvirkning på forholdet deres.

I det som noen kanskje vil si er en åpenbar konklusjon sier undersøkelsen at det ikke nødvendigvis er tidsbruken som har en negativ påvirkning på forholdet, men heller valget den andre parten tar ved å sitte ved datamaskinen i stedet for å gjøre andre ting med sin bedre halvdel.

Problemene som oppstod var ofte mindre tid sammen og en mindre seriøse diskusjoner de to i mellom.

- Det er et velkjent fenomen at par opplever utfordringer rundt spilling, sier Neil Lundberg, en av hovedforfatterne av rapporten.

Menn spiller mer

Samtidig er det en stor forskjell på hvor mye tid kjønnene legger i spillene. I bare 16 prosent av forholdene hvor bare én spilte var dette kvinnen, mens i parene hvor begge spilte var det mannen som spilte mest i 73% av tilfellene.

Det er ikke bare elendighet som kom frem i undersøkelsen.

Hele 76 prosent av de parene der begge var gamere sa at spillingen hadde en positiv effekt, så lenge de begge følte at de greide å prestere noe ovenfor den andre. Om det var et for stort sprik i ferdighetene var ikke det nødvendigvis en bra ting.

Til slutt fastslår forskerne at det ikke nødvendigvis bare er spilling som har en effekt på hvordan ektefeller oppfatter hverandre.

For eksempel slår de fast at lignende studier også har hatt samme konklusjoner når det gjelder hobbyer og aktiviteter som bare én i forholdet holder på med – blant annet jogging.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3