(PressFire.no): For tre måneder siden skrev vi om Nintendo, som for tiden ser ut til å blø veldige pengesummer, etter at de ga ut sin halvårsrapport om hvordan ståa er i selskapet.

Nå har de gitt ut informasjonen som omhandler de siste ni månedene i dette finansåret, som går fra starten av april 2011 til slutten av mars 2012. Tallene er en snedig miks av dyster og oppløftende karakter for de som har investert i den japanske spillprodusenten.

Selv om Nintendo gikk med 1,65 milliarder i pluss det siste kvartalet, regner selskapet med å avslutte året med 4,9 milliarder i minus!

 

Heftig nedgang

Det er et veldig dropp i beregningene siden forrige kvartalsrapport, der de så ut til å skulle begrense tapene til «bare» halvannen milliard.

Hva dette skyldes er uvisst, men ryktene (og Capcom) hinter til at Nintendo vil pushe enda mer teknologi inn i Wii U for å prøve å skille seg fra konkurrentene.

Capcoms Yoshinorio Ono (mannen bak f.eks. «Street Fighter IV») mener at det vi så på E3 i fjor ikke er alt konsollen kan skilte med – så en god slump av pengene er kanskje brukt på videre utvikling av konsollen.

De har i hvert fall ikke ligget på latsiden, for Nintendo har brukt over 2,9 milliarder kroner på Research & Development siden starten av april.

Det vil også være den første gangen det 123 år gamle selskapet går i rødt over et helt år siden spillindustrien startet.

I finansrapporten, som du kan lese i sin helhet her, hyttes det never mot en veldig sterk Yen, som gjør at Nintendos investeringer rundt om i verden ikke er så lønnsomme som de kunne vært. Priskuttet på 3DS er også skyldig i at inntektene er så lave som de er.

De kjipe tallene til tross, det er neppe noen som tror på en snarlig konkurs. Nintendo sitter på en velfylt konto som teller 42,6 milliarder i rene kontanter, samt andre eiendeler til en verdi av ytterligere 67 milliarder kroner.

 

3DS-krisen er over, og vel så det

3DS ble friskmeldt for noen måneder siden, etter en heller tafatt lansering hvor alle klaget på prisen og mangel på spill. En skikkelig friskmelding er det også, for salget av konsollen har tatt helt av etter Nintendo kappet av en tredjedel av prisen og endelig fikk ut en solid bunke godspill.

Den har solgt hele 15 millioner eksemplarer siden lanseringen, noe som er flere enn selv braksuksessen Wii greide i samme tidsrom.

Dette også i motsetning til DS, den klart mest solgte håndholdte konsollen noensinne, som hadde solgt 8,74 millioner etter fire kvartaler.

I tillegg til at tallene er rødere enn Mao Zedong og Lenin til sammen innrømmer Nintendo også at de har vært i overkant optimistiske med de forventede salgene til alle sine konsoller.

I oktober mente de at de ville selge seks millioner DS-er, 16 millioner 3DS-er og tolv millioner Wii-maskiner. Dette har de nå satt ned til henholdsvis 5,5 millioner, 14 millioner og ti millioner.

Alle tallene er ment for perioden fra april 2011 til slutten av mars 2012.

 

Europa og Amerika nesten like viktige for Nintendo

Amerika er igjen blitt litt større for Nintendo enn Europa, men det er fortsatt jevnt.  De to amerikanske kontinentene har så langt dette finansåret stått for 38,6 prosent av salget, mens Europa ligger på 34,9%.

Det er fortsatt en betydelig nedgang for Amerika, som styrte nesten halvparten av Nintendo-salgene til samme tid forrige finansår.

Til tross for denne finansrapporten har aksjene steget noe de siste dagene - så får vi se om de kommer seg tilbake til tidligere storhetstider. Siden 3DS-lanseringen i februar har verdien av aksjene falt med utrolige 54 prosent.

Til slutt kan spillgiganten opplyse om at Wii så langt har solgt 95 millioner eksemplarer, Nintendo DS 151 millioner og 3DS, som nevnt, 15 millioner.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer