Xbox-sjefen: – Du kommer til å se flere av våre spill på PlayStation og Switch

11. juni 2024 11:05

(PressFire.no): Tidligere i år ble det klart at Microsoft skulle begynne å gi ut spill til de konkurrerende plattformene PlayStation og Switch.

Spillene som skulle ta turen over fra Xbox-eksklusivitet var «Sea of Thieves» og «Hi-Fi Rush» til PS5, «Pentiment» og «Grounded» til PS4, PS5 og Switch.

Les mer: Hvorfor vurderer Microsoft å droppe eksklusivitet?

Men nå blir det flere: Det nylig avslørte «Doom: The Dark Ages», som lages av Microsoft-eide Id Software, kommer til PlayStation 5 fra dag én, for eksempel - og «Call of Duty» skal som vanlig ut på PlayStation.

Under søndagens Xbox Games Showcase-sending ble det annonsert en rekke nye spill for Xbox, men ingen av dem ble presentert som eksklusive - som har vært vanlig tidligere.

Og i et intervju med IGN forteller Xbox-toppsjef Phil Spencer at vi nå kan forvente å se enda flere av spillene deres på PlayStation og Switch.

– Våre forpliktelser til våre Xbox-kunder er at du skal få muligheten til å kjøpe eller abonnere på spillet, og at vi skal støtte spillet på andre skjermer.

– Du kommer til å se flere av våre spill på flere plattformer, og vi ser på det som en fordel til seriene vi bygger, og vi ser fordelen for spillere, som elsker at de kan spille det.

Som The Verge påpeker, så er dette stikk i strid med det Spencer sa da de første fire spillene til andre plattformer ble annonsert.

Den gangen sa Spencer at det var kun fire spill, og «ikke en endring i vår fundamentale strategi rundt eksklusive spill».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3