Vurderer rettslige skritt etter at «Metal Gear Solid»-skaperen ble utpekt som attentatmann

Anklagd for å være Shinzo Abes drapsmann.

10. juli 2022 15:38

​(PressFire.no): På fredag ble japans tidligere statsminister Shinzo Abe skutt og drept da han holdt tale under en valgkamp i Nara, like sør for Kyoto.

Attentatmannen benyttet seg av det som så ut til å være en hjemmesnekret hagle eller muskedunder, og endte i basketak med sikkerhetspersonell.

Bildene av den siktede gjerningsmannen gikk rundene på internett, men på internett ble han feilaktig blandet med spillutvkler Hideo Kojima.

Flere på Twitter vitset om at han lignet på «Metal Gear Solid»- og «Death Stranding»-skaperen, og disse tweetene ble så plukket opp og delt som om de var sannferdige.

Et bilde av Kojima som har på seg en sovjetisk militærlue og et hvor han står ved siden av et bilde av Che Guevara ble så delt av den franske politikeren Damien Rieu, som er assosiert med den høyreekstreme Génération Identitaire-bevegelsen.

– Den ekstreme venstresida dreper, skrev Rieu, som i etterkant slettet tweeten og beklaget.

Men skaden var allerede gjort, og kort tid etter brukte også en gresk tv-kanal bildene av Kojima under en reportasje om drapet i Nara. Klippet er i etterkant fjernet. Andre aviser i blant annet Iran brukte også bildene.

Nå varsler Kojima og hans spillstudio på Twitter at de vurderer rettslige steg.

– Kojima Productions fordømmer på det sterkeste spredningen av fake news og rykter som inneholder falsk informasjon. Vi vil ikke tolerere slike injurier og vurderer å ta rettslige skritt i enkelte av sakene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3