– Umulig å vite hvor mye du må betale i «Diablo Immortal»

Spillforsker mener pengebruk i spillet er gjort vanskelig å forstå med viten og vilje. Vi tar debatten i ukas Spillrevyen.

7. juni 2022 07:50

(PressFire.no): Spillforsker og førsteamanuensis Rune Mentzoni ved Universitetet i Bergen har så langt spilt 6-7 timer av «Diablo Immortal», men forstår fremdeles ikke lootboks-systemet. Han sier at pengebruk i spillet er gjort vanskelig å forstå med viten og vilje.

– Det er helt umulig å vite hvor mye du må betale i «Diablo Immortal» for å lage en figur som skal nå et visst nivå. Det er et problem.

Enkelte medier har meldt at det vil koste rundt 100 000 dollar å maksimere en figur i spillet.

Mentzoni mistenker at færre spillere hadde blitt med på moroa hvis spillet hadde sagt rett ut at du må betale så mye for nå så langt.

Mentzoni støtter Forbrukerrådet i Norge som nå ber om regulering av spill med manipulerende design, aggressiv markedsføring og misvisende sannsynligheter. Flere land stiller seg også utspillet fra Forbrukerrådet.

Han tror at «Diablo Immortal» kanskje det mest utspekulerte systemet han har sett.

– Du kan kjøpe loot-bokser og egentlig ikke skjønne at det er loot-bokser du handler.

Hør mer om alt dette, kritikk av NRKs nye spillsatsing LL35 på Twitch og en prat med David Boström og Natalia Kovolainen fra Embracer Game Archive - spillarkiveringsprosjektet til Embracer Group der de har som mål å arkivere alle fysiske dataspill lansert i verden i en gigantisk underjordisk bunkers.

Les mer om Embracer Game Archive her.

Spillrevyen lages i samarbeid med PressFire.no og kommer hver tirsdag. Spillrevyen tilhører LOLbua Inc. som består av podkastene LOLbua, RageQuit, Likkos Univers med Gjedda, Martins Magiske Musikk og Spillrevyen.

Hør podcasten på Spotify eller under her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3