Ubisoft snur i «Rainbow Six Siege»-sensuren

Gjør om alle endringer.

21. november 2018 12:25

(PressFire.no): I starten av november ble det klart at Ubisoft skulle forsøke å lage én felles versjon av «Rainbow Six: Siege», øyensynlig med det kinesiske markedet som rettesnor.

Det innebar en rekke endringer i spillet for å fjerne «støtende» innhold, som blodsprut på vegger, hodeskaller, enarmede banditter og referanser til sex.

Reaksjonene fra spillerne lot ikke vente på seg. Flere kritiserte Ubisoft for å legge seg på rygg for kinesiske myndigheter – noe flere påpekte ikke akkurat var noe Tom Clancy hadde stilt seg bak.

Men nå snur Ubisoft helt. Fra og med neste storoppdatering («Operation Wind Bastion») skal alt endres tilbake til slik det var før.

- Siden vi delte en bloggpost har vi fått bekymringer fra spillerne. Vi har brukt den siste uken på å jobbe med en løsning, og har bestemt oss for å revertere alle astetiske endringer, skriver Ubisoft i en ny bloggpost.

- Vi har fulgt samtalene med spillsamfunnet de siste ukene, i tillegg til regelmessige diskusjoner med våre interne Ubisoft-utviklergrupper. Vi ønsker at opplevelsen blant våre spillere, spesielt de som har vært med helt fra starten, forblir så lik den originale artistiske intensjonen som mulig.

Endringene trår i kraft først på testserverne, før de skal rulles ut live på et senere tidspunkt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3