Ubisoft Montpellier under tilsyn etter utbrenthets-anklager

Turbulent «Beyond Good & Evil 2»-utvikling.

28. februar 2023 09:50

​(PressFire.no): Ubisofts «Beyond Good & Evil 2» har vært under utvikling i over et tiår nå, og spillet har blitt et slags symbol på utviklingshelvete for mange i spillbransjen. 

Spillet har nå slått «Duke Nukem Forever» som det videospillet med lengst utviklingstid noensinne, en rekord Ubisoft neppe hadde ønsket å få.

Nå har det kommet frem at Ubisoft Montpellier, studioet bak spillet (og best kjent som studioet bak «Rayman»), har fått en rekke anklager om dårlige arbeidsforhold og utbrenthet blant utviklerne.

Ifølge Kotaku har svært mange utviklere vært sykemeldt den siste tiden, til en så stor grad at studioet fikk besøk av det franske arbeidstilsynet i desember. En tredjepart skal ifølge kilder intervjue de ansatte for å kartlegge helsen og velferden til teamet – men det rapporteres om at mange har sluttet allerede.

– Gitt lengden på utviklingsperioden for «Beyond Good & Evil 2», gjennomgår utviklingsteamet i Montpellier helsevurderinger gjennom en tredjepart for forebyggende tiltak og for å evaluere hvor det kan være behov for ytterligere støtte, skriver Ubisoft i en uttalelse til Kotaku.

Ubisoft forsikrer også om at de vil fortsette å støtte utviklingen av spillet og at de jobber hardt for å sikre at det endelige produktet vil være av høy kvalitet.

Spillet har hatt en rekke endringer i lederskap og design over årene, og mange av de opprinnelige kreative lederne har forlatt prosjektet – inkludert Michel Ancel, som var hjernen bak det første spillet.

Guillaume Carmona, administrerende direktør for Ubisoft Montpellier, forlot ifølge Kotaku selskapet forrige uke etter nesten 20 år. Han har vært borte fra jobben siden begynnelsen av året, og ingen grunn ble gitt for hans avgang.

Fans av originalspillet, som ble utgitt i 2003, har ventet lenge på oppfølgeren, men den turbulente utviklingen ser ikke ut til å ha gitt seg enda.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3