Ubisoft insisterer på at «Trackmania» ikke har en abonnementsløsning, men du må betale per år

Oppdatering: Ubisoft svarer.

2. juni 2020 15:33

Oppdatering 3. juli: Ubisoft Nadeo-sjef Florent Castelnérac har lagt ut en slags «oppklaring» på Twitlonger, hvor han sier at spillet har en abonnementsløsning, men at «det ikke er poenget». Han sier videre at de valgte denne løsningen fordi det kan støtte opp under spillets utvikling i årene som kommer uten at de må lage oppfølgere og DLC-pakker for å tjene penger.

Under følger opprinnelig sak:

(PressFire.no): Neste måned kommer det et nytt «Trackmania»-spill – serien hvor du kjører i umulige hastigheter på baner som bryter med alskens fysikklover.

Utvikler Ubisoft Nadeo la ut spillets forretningsmodell forleden dag, hvor det er tre varianter for de som vil spille.

Den første er en såkalt «Free to play»-variant, hvor du får tilgang til én- eller flerspiller på 25 baner som roteres hvert kvartal uten å betale.

De to andre er «Standard», som koster rundt hundrelappen i året og gir deg tilgang til repriser, muligheten til å lage egne baner og delta i daglige konkurranser, og «Club», som legger til muligheten å opprette og bli med i klubber – og dermed også eksklusivt innhold som skins, spesialoppdrag, online-lobbyer og muligheten til å opprette egne konkurranser. Man får også være med i «Open Grand League». Denne varianten koster rundt 300 kroner i året.

Dette har skapt debatt på forumene til spillet, der flere sier seg misfornøyd med abonnementsstrukturen. Flere sier de ikke ønsker å betale periodevis.

En av brukerne sier han er skuffet over det hele, og at han har en prinsipiell motstand mot slike abonnementsløsninger. Han ber derfor om at utviklerne også legger til en «livstids»-variant der han bare kan kjøpe spillet og være ferdig med det.

I et svar på dette skriver Nadeos community-ansvarlige Amélie Castelnérac at dette slett ikke er et abonnement, men at man heller betaler for tiden man vil spille.

- Faktisk så er dette ikke en abonnementsløsning, men tilgang til spillet i en begrenset periode. Du betaler for å ha tilgang til spillet i én periode, og det er alt. Når tidsperioden er over, må du betale for spillet igjen for tiden du vil ha tilgang igjen, skriver hun på forumet.

Det høres jo mistenkelig ut som en abonnementsløsning. Det virker derimot som om Ubisoft ikke har tenkt å endre noe på dette, så kritikken har falt for døve ører.

«Trackmania» kommer til pc via Epic Game Store og Uplay 1. juli i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3