Ubisoft innrømmer at «Far Cry 6» har en politisk historie

Et spill som handler revolusjon er politisk? Sjokkerende.

1. juni 2021 11:55

(PressFire.no): Det har nesten gått sport i at Ubisoft blånekter for at spillene deres, som ofte involverer en form for opprør mot makta, inneholder noen form for politisk kommentar.

Øyerullingen har vært hard når sjefene i selskapet sier «våre spill er ikke politiske» til tross for klare paralleller mellom spill og virkelighet, der de heller har vist at de er livredde for å tråkke på sarte tær enn å faktisk fortelle hva det er de mener.

Men dra meg baklengs inn i fuglekassa – nå sier Ubisoft at deres «Far Cry 6», et spill inspirert av historiske hendelser i Cuba og hvor du utfører en revolusjon mot et fascistisk regime, faktisk ER politisk!

Sjokkerende greier!

– Vår historie er politisk, sier historiesjef på spillet, Navid Khavari, i en bloggpost.

– En historie som omhandler en moderne revolusjon må være det. Det er harde, relevante diskusjoner i «Far Cry 6» som tar opp omstendighetene som leder til en økning i fascime i landet, kostnaden ved imperialisme, slavedriving, behovet for åpne og rettferdige valg, LBGTQ+-rettigheter og mer, på den fiksjonelle øyen Yara i Karibien.

Han skriver videre at de har hentet inspirasjon fra hendelser både på Cuba og i andre land, og at dette er satt i en fiksjonell kontekst.

- Om noen leter etter en forenklet, binær politisk uttalelse på det spesifikke politiske klimaet i dagens Cuba, så vil de ikke finne det her.

- Det spillerne vil finne er en historie som forsøker å fange det komplekse politiske klimaet i en moderne revolusjon med en fiksjonell kontekst. Vi har forsøkt å skape en historie med action, eventyr og hjerte, men som heller ikke er redd for å stille vanskelige spørsmål.

Dette ble selvfølgelig tatt ille opp av enkelte individer i sosiale medier som mener at politikk må holdes ut av spillene. 

Akkurat hvilke spill fra Ubisoft de har spilt som ikke inneholder noen sosiopolitiske kommentarer vites ikke, men kanskje det var det 100% ikke-politiske spillet «Watch Dogs Legion»?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3