Tyskland firer på loven om nazi-symbolikk i dataspill

10. august 2018 11:33
Barten til Hitler ble fjernet i den
tyske versjonen av «Wolfenstein II»

(PressFire.no): Etter svært mange år hvor spillutviklere har måttet fjerne nazi-symbolikk (som hakekors) fra spill utgitt i Tyskland, har nå myndighetene fjernet restriksjonene.

Filmer, bøker og andre kunst- og kulturformer har vært untatt loven om symbolikk som representerer «grunnlovsstridige orgaisasjoner», som forbyr bruken utenfor «kunstneriske verk eller forskning». Spill har ikke vært regnet som en slik kulturform før nå.

- Dette er et viktig steg for dataspill i Tyskland, sier Felix Falk, sjefen for næringsorganisasjonen Game, som representerer en rekke spillselskaper i landet.

- Vi har lenge kjempet for at spill skal få lov til å ha en lik rolle i den sosiale debatten (som andre kulturuttrykk).

Problemene for spill startet med utgivelsen av «Wolfenstein 3D», som inneholdt både hakekors og Hitler selv. Dermed er det kanskje helt riktig at det var det nye «Wolfenstein II» som fikk myndighetene til å fire på kravene.

I teorien vil det være kostnadsbesparende for utviklerne også, som ikke lenger trenger å trykke opp egne tyske versjoner av spill som skal til butikk.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3