Torsdag er det åpen gamingdag for eldre i Oslo Rådhus

Pensjonistlaget Silver Snipers utfordrer Telialigavinnerne.

28. september 2022 14:16

​(PressFire.no): Det er byråd for helse, eldre og innbyggertjenester i Oslo, Robert Steen, som er initiativtaker til en gamingdag for eldre i Oslo Rådhus torsdag 29. september.

(Foto: Sturlason)

– Dette er god eldreomsorg. Når vi tilrettelegger for møter på tvers av alder, helse og utseende, legger vi til rette for ekte møter mellom mennesker, sier Steen i en pressemelding.

Sammen med KRED (Kompetanse og ressurssenter for e-sport og datakultur) inviterer Steen og Oslo Kommune til en aktivitetsdag på rådhuset hvor eldre skal konkurrere i «Rocket League».

Mesterskapet skal «bidra til å redusere teknologisk utenforskap blant eldre», og håpet er å lokke seniorer ut av komfortsonen og til å prøve noe nytt.

Det skal også være en showkamp i «Counter-Strike: Global Offensive», der norske 777 (som vant forrige sesong av Telialigaen) skal spille mot svenskene i pensjonistlaget Silver Snipers.

Snittalderen på sistnevnte er på mer enn 70 år, og inneholder råskinnene Magnus «ForceMature» Dahlberg, Yvonne «VonneTrap» Kalldin, Rick «CrazyB00mer» La Roche og Inger «Trigger Finger» Grotteblad og Öivind «Windy» Toverud.

Arrangementet er åpent for alle som vil uten at påmelding kreves fra klokka 12 til 15.

– Jeg håper at mange vil stikke innom og se hva som skjer under en showkamp denne dagen. Å arrangere noe som dette er nytt for Oslo kommune, og derfor er det ekstra hyggelig om mange kommer for å dele opplevelsen, sier Steen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3