Toppspillere utestenges fra Telialigaen etter triksing med opptaksfiler

«CS:GO»-laget til Metizport med poengtrekk.

20. september 2021 10:42

(PressFire.no): To spillere er blitt utestengt av Telialigaens øverste «CS:GO»-divisjon, det melder ligaen på sine hjemmesider.

Det skal være de to spillerne Christer «Zen» Souza og Kjell «SvarteN» Svarteberg som er utestengt, ifølge Telialigaens protokoll over utestengelser.

Souza dømmes til et års utestengelse, mens Svarteberg er utestengt i hele to år.

Grunnen skal være at de to spillerne sendte inn falske opptak av kampene sine, og ved flere anledninger angivelig skal ha løyet til både ligaen og sitt eget lag om hvorfor dette skjedde.

En av reglene for å være med i Telialigaens øverste nivåer er at man må sende inn såkalte demofiler av kampene sine. Dette er opptak som viser alt en spiller gjør under kamp, fra musebevegelser til tastetrykk.

Filene lastes direkte opp i turneringssystemet på Gamer.no.

Christer «Zen» Souza (høyre) og Kjell «SvarteN» Svarteberg.

Strenge reaksjoner

Metizport skal ha blitt kontaktet flere ganger om manglende demofiler for de to spillerne den siste uken, som først skal ha svart at

– Normal reaksjon for manglende demo i en kamp er å gi poengtrekk til det aktuelle laget, tilsvarende det antall poeng de fikk i kampen, skriver Telialigaen.

Men filene som til slutt ble lastet opp var falske.

Etter det PressFire erfarer skal spillerne som lastet opp filene først ha forklart at dette var en feil, men at PCen var blitt hacket og at filene var borte.

Etter hvert skal filene likevel ha dukket opp, men også disse nye filene var blitt tukla med for å fremstå som korrupte.

– Det vurderes som skjerpende omstendigheter å motarbeide og villede administratorer over tid, fremfor å innrømme at man glemte å gjøre opptak. Derfor er det gitt strenge reaksjoner, skriver Telialigaen.

Anker deler av avgjørelsen

Svarteberg har fått sparken fra Metizport med umiddelbar virkning, forklarer klubben i en pressemelding.

– Avgjørelsen rundt termineringen kommer først og fremst på grunnlag av svikt på obligatoriske rutiner, i tillegg til flere brudd i kontrakten mellom klubb og spiller, skriver klubben.

Klubben motsetter seg derimot utestengelsen av Souza, og sier de ikke har blitt forelagt noen beviser på at han er involvert i det som har skjedd.

Dette til tross for at Telialigaen mener «dette har fremstått tydelig i flere ledd av etterforskningen og i domsutvalgets samtaler med Metizport».

– Vi vet at med omstendighetene rundt er Souza uskyldig, og har blitt utpekt som et offer for Svartebergs regelbrudd uten noe direkte medvirkning, skriver Metizport og forklarer at de derfor vil anke deler av dommen.

Til PressFire sier sjef for Good Game, Erling Rostvåg, at det er irrelevant om det var mistanke om juks når noen blir tatt i å lyve.

Han trekker paralleller til idrettens verden:

– Om man leverer falsk tisseprøve til dopingtesten, så dømmes man.

Metizport er blitt trukket tre poeng for situasjonen, og faller fra en delt tredje- til femteplass på tabellen etter tre kamper spilt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3