Tjente over 76 milliarder kroner på «Fortnite» de første to årene

68,3 millioner spilte spillet aktivt ved starten av 2020.

4. mai 2021 02:41

(PressFire.no): Som en del av den pågående rettssaken mellom Apple og Epic Games, har en rekke dokumenter blitt gjort tilgjengelig.

Et av disse dokumentene har gått runden fordi det viser at Epic har kalkulert med å tape 4,9 milliarder kroner på sin «Epic Games Store»-butikk innen 2022.

Men blant dokumentene er også finanstallene for «Fortnite», et av verdens mest populære spill de siste årene. Spillet tok helt av i 2018, og inneholder betalte gjenstander selv om spillet i seg selv er gratis.

Det er big business, og investeringen for å etablere seg med egen Steam-utfordrer vil nok neppe gjøre lommeboka særlig lettere.

Bare i spillets to første år, altså 2018 og 2019, omsatte spillet for til sammen smått utrolige 76,1 milliarder kroner. Epic Games gikk med henholdsvis 24 og 6 milliarder kroner i pluss de to årene.

Ved utgangen av 2019 spilte 68,3 millioner personer «Fortnite» aktivt over alle plattformer.

I etterkant av «Fortnite» har Epic, som også tilbyr utviklerverktøy gjennom sitt Unreal Engine-rammeverk, åpnet en egen nettbutikk og kjøpt seg inn i andre spillselskaper.

I dokumentene kommer det fram at selskapet brukte 1,7 milliarder kroner på e-sport i 2019, halvt-om-halvt mellom premiepenger og eventer. Dette var planlagt å mer enn halveres til 787 millioner i 2020, men koronasituasjonen har gjort at dette skal ha blitt kappet ytterligere.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3