«The King of Kong»-stjerna strippes for alle rekorder og utestenges fra spillkonkurranser

Billy Mitchell brukte emulator for rekordene sine.

12. april 2018 20:29
Mitchell er også en saus-connoiseur.

(PressFire.no): Vi skreiv tidligere om «Donkey Kong»-kongen Billy Mitchell, også kjent fra den svært populære dokumentaren «The King of Kong», som var blitt beskyldt for juks når det kom til sine rekorder i spillet.

Jeremy «xelnia» Young, en av moderatorene på fanforumet DonkeyKongForum.comla fram en rekke beviser som han mente beviste at Mitchell gjorde rekordene sine på en emulator. Altså ikke på et ekte «Donkey Kong»-arkadekabinett.

I en ideoanalyse Young gjorde, ble det påpeket at måten spillet rendrer figurene og elementene på banene er bittelitt annerledes mellom forskjellige MAME-emulatorer og de autentiske arkadekabinettene – og Mitchells rekorder virket å være satt på en emulator.

Det er Mitchells 1 047 2001 050 200 og 1 062 800-rekorder som skal ha blitt satt med emulatorer.

1 047 200-rekorden og den tilhørende videoen er den som ble brukt i «The King of Kong»-filmen for å bevise at Mitchell likevel hadde verdensrekorden over Steve Wiebe.

Bildeanalysen blant flere emulatorer viste juks.
Bildeanalysen blant flere emulatorer viste juks.

Bannlyses

Nå har selskapet Twin Galaxies, som har holdt styr på rekorder i dataspill siden åttitallet, og som også har samarbeidet med Guinness World Records for å gi ut spillrekorder, kommet med en offisiell uttalelse.

Der går de hardt ut, og fjerner alle rekorder satt av Billy Mitchell, og bannlyser han samtidig fra alle high score-konkurranse de arrangerer fremover.

- Reglene for å levere inn rekorder for «Donkey Kong» krever bruken av original-kabinettet, skriver Twin Galaxies i en uttalelse.

- Bruken av MAME eller andre emulatorer er strengt forbud.

Steve Wiebe.

Wiebe best likevel

Billy Mitchell var den første som kom seg over én million poeng med sin 1 047 200-rekord, men dette stemmer med andre ord ikke.

Dermed får Steve Wiebe offisielt annerkjennelsen som den som greide bradgen først.

Twin Galaxies sier det var bevisføringen til Young som fikk de til å analysere resultatene selv. De sier også at de har tatt kontakt med Guinness World Records for å få fjernet verdensrekordene fra deres lister.

Det skal også nevnes at flere andre spillere har greid å slå både Wiebe og Mitchells poengsummer i etterkant. Rekorden så langt er Robbie Lakemans 1 247 000 poeng. Rapperen Eminem var for øvrig på topp-30-lista på et tidspunkt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3