Take-Two sparker fem prosent av de ansatte

Kansellerer en rekke titler.

17. april 2024 14:23

(PressFire.no): Det har gått bare noen uker siden utgiver Take-Two Interactive kjøpte utviklerne i Gearbox. Samtidig ble det klart at flere mistet jobben i Gearbox.

Den siste kvartalsrapporten fra selskapet, lagt ut i februar, viste at de har tapt 841 millioner dollar så langt dette finansåret – rundt 9,2 milliarder kroner – men da kunne Take-Two-sjef Strauss Zelnick fortelle at det ikke var noen planer om å nedbemanne.

Dette til tross for at selskapet var i ferd med å ferdigstille «betraktelige kostnadsbesparelser».

Antallet oppsigelser i spillbransjen de siste årene
(Kilde: Wikipedia)

Men nå snur selskapet: I en investormelding varsler Take-Two kutt i egne rekker, der rundt fem prosent av alle i selskapet mister jobben.

Det tilsvarer rundt 550 personer.

Samtidig kansellerer selskapet flere spillprosjekter (uten å nevne hvilke det er snakk om), noe som sammen med sluttpakker og andre kostnader knyttet til nedbemanningen vil koste dem opp mot 200 millioner dollar, eller rundt 2,2 milliarder kroner.

Totalt vil selskapet spare 165 millioner dollar – 1,8 milliarder kroner – per år fremover som følge av kuttene.

Nedskjæringene skal ferdigstilles innen utgangen av året, skriver selskapet i en investormelding.

Take-Two føyer seg dermed inn i rekkene av selskaper som har kuttet betraktelig i antallet ansatte. I fjor ble mer enn 10 000 ansatte sparket, mens tallet så langt i år allerede har passert 9 000.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3