Stjålne dokumenter viser at Nintendo utviklet en håndholdt GameCube som kunne kobles til en tv-dock

Vurderte også en GameCube-oppfølger som var like kraftig som PlayStation 3.

7. september 2020 16:15

(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om den massive Nintendo-lekkasjen som stammer fra et datainnbrudd gjort for et par år siden. Mengder av informasjon ble hentet av Nintendos servere, inkludert kildekoder og tidlige versjoner av spill fra Super Nintendo opp til Wii.

Se flere bilder i bunn av saken.

Infoen om hva som befant seg i filene som ble lekket har kommet i rykk og napp – og denne gangen er det et innblikk i Wii-utviklingen som er kommet fram.

Før Nintendo fikk besøk av Gyration og deres forslag om å bruke bevegelseskontrollere i Wii, kom grafikkutvikler Ati (nå en del av AMD) med et forslag til en neste generasjons GameCube.

En tidlig Powerpoint-presentasjon av dette er lekket, hvor det kommer fram at prosjekt «Tako» skulle være like kraftig som PlayStation 3 og Xbox 360 og ha støtte for HD-oppløsninger.

Konsollen, som skulle kunne lanseres i 2005, skulle være billigere enn konkurrentene og ha sømløst samspill med framtidige håndholdte – før den selv kunne bli en håndholdtkonsoll fem år senere.

Blant funksjonene som blir trukket fram er støtte for programmerbare shadere (GameCube hadde ikke dette), og dobling av polygonbudsjett fra topp-grafikkort i 2003.

Men det er ikke den eneste varianten av Wii som er dukket opp.

Komponent-skjemaet for det som virker å være en bærbar GameCube har også lekket, og den viser en håndholdt konsoll med innebygd skjerm som kan kobles til en dock for spilling på TV-skjermen.

Konsollen skulle ha trådløst internett og mulighet til å koble til en ekstra GameCube-kontroller, mens docken skulle ha ytterligere tre kontrollerinnganger pluss støtte for SD-kort og GameCube-minnekort.

Høres jo kjent ut…

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3