Stemmen bak Super Mario gir seg etter 29 år

Charles Martinet pensjonerer stemmeskuespillet.

21. august 2023 16:25

(PressFire.no): Det er på Twitter at Nintendo varsler at stemmeskuespiller Charles Martinet, som har stemmegitt en rekke kjente figurer i selskapets portefølje, gir seg.

Martinet har blant annet hatt stemmen til Super Mario siden 1994-spillet «Mario Teaches Typing» til PC – og i titalls spill i serien fram til nå.

– Charles Martinet har vært den originale stemmen til Mario i Nintendo-spill i en lang tid, helt siden «Super Mario 64», skriver Nintendo (som aldri snakker høyt om PC-spillene til Mario).

Martinet er derimot ikke ferdig i Nintendo, men skal over i en ny rolle, skriver selskapet.

Les vårt intervju med Charles Martinet fra da han var i Oslo i 2018 her.

– Charles skal nå over i en ny rolle som Mario-ambassadør. Med denne overgangen så vil han slutte å ta opp stemmene til figurer i våre spill, men han skal fortsette å reise verden rundt for å dele moroa med Mario og interagere med dere alle.

– Det har vært en ære å jobbe med Charles for å gi liv til Mario i så mange år, og vi ønsker å takke og berømme ham.

​Nintendo sier at de skal komme tilbake med en videohilsen fra «Mario»-skaper Shigeru Miyamoto og fra Martinet selv ved en senere tid.

Martinet har hatt stemmen til både Mario, Luigi, Wario og Waluigi hos Nintendo, i tillegg til fortellerstemmen i «Bit.Trip Runner»-spillene og en birolle i «Skyrim».

Han stemmela også faren til Mario og Luigi i 2023-filmen basert på Mario-universet. Stemmeskuespillkarrieren startet med flere roller i «Police Quest 4».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3