Starter utviklingen av «The Witcher»-flerspillerspillet på nytt

«Project Sirius» gikk ikke som planlagt.

21. mars 2023 12:08

​(PressFire.no): Det var i oktober i fjor at CD Projekt annonserte at hele fem nye spill var på vei i «The Witcher»-serien.

Tre av disse var en ny trilogi kalt Project Polaris som skulle «bygge videre på arven fra The Witcher III» og var lagd av CD Projekt RED selv, mens et annet var kalt «Canis Majoris» og skulle være en åpen-verden énspiller RPG lagd av tidligere «The Witcher III»-ansatte i studioet .

Det siste skulle lages av The Molasses Flood, et amerikansk utviklerstudio som CD Projekt kjøpte i fjor, med backing fra CD Projekt RED. 

Spillet var omtalt som Project Sirius og skulle være et flerspillerspill.

– Dette spillet skiller seg fra andre produksjoner i det at det sikter på en bredere målgruppe, sa studiosjef Adam Kicinski den gangen.

Men nå kan det virke som om utviklingen ikke har gått helt etter planen.

I en investormelding forklarer CD Projekt at de skriver av rundt 104 millioner kroner i tap for utviklingen av prosjektet fra 2022 til nå, og at de går tilbake til tegnebrettet.

– Denne avgjørelsen er basert på resultatet av en evaluering av størrelsen og det kommersielle potensialet som originalkonseptet til Project Sirius hadde.

Selskapet skriver videre at de nå jobber med å lage et nytt rammeverk for prosjektet.

Ingen planlagt utgivelsestid var kjent for prosjektet, men dette gjør jo selvfølgelig at det vil ta enda mer tid.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3