Start the Party

Barnebursdagenes beste venn?

Dette er et spill helt som ventet fra Sonys side, mest lagd for å fylle behovet for partyspill i gata til WarioWare- eller Raving Rabbids-spillene. Kort sagt; utgivelser det kryr av til Nintendo Wii. Det er heller ikke lett å slippe unna de mørke minnene tilbake fra ymse EyeToy-spill på PlayStation 2, med vindusvasking og kung fu-slag.

Her skal det være sosial spillkos for alle aldre, men det du finner på spilldisken kunne like gjerne vært inkludert i kjøpet av Move-kontrollerne eller PlayStation Eye-kameraet. En drøy 500-lapp i bytte mot en beskjeden samling minispill er for stivt.

Gjennom noen febrilske sekunders spilling per omgang, er målet ditt å overleve gjennom et heseblesende potpurri av småspill - der oppgavene spenner fra hårklipp med ekstremt tidspress, insektkverking, aligator-tannpuss og popping av ballonger.

Les også: Anmeldelse av Move-spillet «Sports Champions».
Les også: Slik fungerer Move-kontrollerne til PlayStation 3.

FRENETISK OG FARGESTERKT

Allerede fra du setter på «Start the Party» er det nesten slik at man kjenner diabetesen kommer sigende. Det er tegneserieaktig, frenetisk og fargesterkt – og veldig, veldig søtt. Lydsporet lar deg heller ikke trekke pusten, og mens du venter på at neste runde starter hører du gjerne en fiselyd i surround-anlegget. For å krydre hele opplevelsen.

Spillet kommer med norske stemmer og tekst, og er utvilsomt rettet mest mot de minste. Dette er som de mest psykedeliske TV-programmene for barn som du kan finne en tidlig lørdagsmorgen, og det kler på sett og vis dette formatet.

Du starter spillet ved å posere foran PlayStation Eye-kameraet og kan ta opp lyd om du ønsker å få navnet ditt spilt av mellom slagene. Deretter blir du en del av bakgrunnen mens du begir deg ut i de forskjellige spillmodusene. Enten kjører du en sammenhengende rekke, der målet er å overleve lengst mulig. I de fleste tilfeller vil det si maks to minutter, og på den tiden får du mini-spillene slengt mot deg med en kjapp arbeidsinstruksjon før det braker løs.

Selvsagt finner du også muligheten til å plukke ut dine favorittøvelser og konkurrere på annet vis, men dette er et spill som utvilsomt kler at du har selskap – og et relativt ukritisk publikum. To til fire spillere kan delta i Party-modusene, ellers så finner du også noe å fordype deg i om du er venneløs.

MORSOMMERE Å SE PÅ?

Litt om de forskjellige målene og minispillene, for de består naturlig nok av mye av den samme formelen. Ved å fekte, vifte, slå eller stikke skal du forsøke å komme deg helskinnet gjennom en byge, og du er sterkt til stede med ditt fysiske nærvær. Du må ofte ned i knestående, hakke frenetisk på en stor stein eller strekke deg fra side til side for å få poppet hull på ballongfiskene som svever over skjermen.

Det er nesten like morsomt å bivåne andre, som smyger og hopper foran TV-en og helt glemmer konsepter om tid og rom, enn å spille selv. I hånden holder du en stor hammer, en vifte som du skal bruke for å få fugleungene trygt oppi redet sitt – eller andre «Roger Rabbit»-lignende gjenstander som er smeltet til hånda di. Det er bare Move-bevegelseskontrolleren og et PlayStation Eye-kamera du trenger for å spille «Start the Party», så du er ikke tvunget til å handle navigeringskontrolleren i tillegg - om du allerede nå har peilet ut nettopp dette spillet som ditt første Move-spillkjøp.

Dessverre er det ikke mange av minispillene som klarer å demonstrere nøyaktigheten som finnes i PlayStation Move, på samme måte som i «Sports Champions». Spillmekanikken er litt sausete, men her handler det heller ikke om millimeterpresisjon på samme måte som om du er inne i det avgjørende partiet av en spennende bordtenniskamp.

Noen av minispillene får deg til å trekke på smilebåndet, men ikke så mye mer enn det. Og et fåtall av dem klarer å demonstrere kvalitetene i Move på særlig flatterende vis, kanskje med unntak av oppgaven der du må leke kunstner og male innenfor en mal som forsvinner med jevne mellomrom. Her føler du i det minste penselen, på en helt annen måte enn om oppdraget er å kverke fluer og andre krypdyr mens klokka tikker.

Har du en familie med småtasser representert, stiller det hele seg litt annerledes. For det er åpenbart at utviklerne hos Supermassive Games har hatt denne målgruppen i bakhodet. Du blir til alt overmål belønnet med en Trophy om du setter på «Start the Party» 1. juledag. Det sier i grunn det meste om dette spillet.

PS: «Start the Party» lanseres omtrent samtidig som Move-kontrollerne til PlayStation 3, og er klassifisert som et fullprisspill med slipp 22. september.Move rulles ut 15. september.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3