Sonys VR-briller kommer neste år

Viste fram ny og forbedret prototype.

4. mars 2015 11:32

(PressFire.no): Tidligere denne uka skreiv vi om samarbeidet mellom mobilgiganten HTC og spillgiganten Valve som nå utvikler briller for virtuell virkelighet sammen.

De brillene får navnet HTC RE Vive og skal komme mot slutten av året.

Men i anledning spillutviklerkonferansen GDC som nå pågår i San Francisco avslører Sony også et utgivelsesvindu for sin løsning kalt Project Morpheus, som skal være første halvår 2016.

Ny prototype

Sony-sjefen Shuhei Yoshida kunne også avsløre at de har biffa opp prototypen med en ny og bedre skjerm.

Den nye skjermen er fremdeles «bare» 1920 piksler i bredden og 1080 i høyden, men har bedre farger som nytte av at den er OLED-basert og får i tillegg doblet oppdateringsfrekvensen til 120 bilder per sekund. Synsvidden blir også økt fra 90 til 100 grader – og dermed på nivå med Oculus Rift.

I tillegg har de klart å redusere etterslep på flere måter og såkalt latency skal nå være nedi 18 millisekund. Til sammenligning har dagens Oculus Rift-løsning mellom 20 og 31 millisekund.

Brillene har også fått noen forbedringer på designfronten, hvor det blant annet har blitt mulig å bruke det sammen med briller og har blitt lettere.

Sony avslører også en ny teknikk som interpolerer bildefrekvens fra 60 bilder til 120 bilder per sekund, myntet på situasjoner hvor Playstation 4-konsollen ikke klarer å kjøre 120 bilder i sekundet.

Kan endres før slipp

Sammenlignet med HTC RE Vive er både Project Morpheus og Oculus Rift kommer dagens versjoner kort når det kommer til oppløsning på skjermene – HTC RE Vive sikter nemlig på en skjerm per øye hvor hver skjerm har 1200 piksler i bredden og 1080 i høyden.

Det sagt er det ikke usannsynlig at denne typen spesifikasjoner endres før et slipp – vi vet at Oculus Rift sikter på høyere oppløsning for konsummarkedet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3