Sony snur og beholder butikkene for PS3 og Vita likevel

- Åpenbart at vi tok feil.

19. april 2021 20:49

(PressFire.no): Nylig kom beskjeden om at Sony legger ned de digitale spillbutikkene for PlayStation 3 og PlayStation Vita.

Sammen med nedleggelsen gikk også vedlikehold av spill gjennom oppdateringer – gjerne viktige for visse spill eller funksjoner i spill.

Det gikk ikke upåaktet hen og PlayStation-eiere reagerte på avgjørelsen om å etterlate de aldrende maskinene uten muligheter for å laste ned spillene sine eller kjøpe nye.

Nå kommer det godt nytt – Sony snur og opprettholder butikkene likevel.

Det bekrefter sjefen sjæl Jim Ryan i et blogginnlegg.

Der skriver han at de etter vurdering innså at avgjørelsen åpenbart var feil.

- Avgjørelsen var opprinnelig basert på flere faktorer, inkludert utfordringer knyttet til kommersiell støtte for eldre maskiner og mulighetene for oss til å fokusere ressursene på nyere maskiner, heter det i innlegget.

- Vi ser nå at mange av dere er utrolig lidenskapelige for å ha muligheten til å fortsette å kjøpe klassiske spill på PS3 og PS Vita i den overskuelige fremtiden, så jeg er glad for at vi har funnet en løsning for å fortsette driften.

Videre heter det at han er glad for «å beholde et stykke av historien vår for spillerne».

Det hører med til historien at PSP-butikken vil stenge som planlagt – 2. juli.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3