Sony snur etter «Helldivers»-katastrofehelg

6. mai 2024 09:00

(PressFire.no): «Helldivers 2» har gått som en farsott de siste månedene, og det populære skytespillet virket ikke å slakke av på farten.

Inntil denne helga kom i hvert fall – hvor store deler av fanbasen gikk for boikott, spillet ble «review bombet» på Steam og utgiver Sony fikk så hatten passet.

For plutselig kom det et krav om at alle som spilte spille måtte ha en PlayStation Network-konto – også de på PC, selv om disse allerede hadde spilt spillet siden lansering.

Greia var at spillet egentlig krevde at du måtte ha en PSN-konto, men at dette ikke var noe som var blitt håndhevet før nå. En feil i spillet rett før lansering gjorde av utviklerne måtte skru av dette kravet – eller så ville ikke spillet fungere for noen.

Men nå ble altså denne feilen fikset, og dermed måtte alle som allerede hadde spillet på PC (og alle nye spillere) skaffe en slik konto og koble den til Steam-kontoen sin innen utgangen av mai.

Utviklerne i Arrowhead gikk ut i sosiale medier og beklaget det hele, men pekte videre til at dette var bestemt fra Sony.

Fadesen gikk over i et nytt spor i det Sony trakk spillet fra alle land som ikke offisielt støttes av PlayStation – over hundre i tallet – og spillet nådde raskt flere hundre tusen negative anmeldelser på Steam.

Faktisk så mange at det i skrivende stund er det spillet med flest negative anmeldelser av samtlige betalspill på tjenesten.

Men nå har altså alt endt bra, for Sony har snudd på flisa:

– «Helldivers»-fans, vi har hørt på tilbakemeldingene deres, skriver Sony på Twitter.

– 6. mai-oppdateringen, som ville ha krevt sammenkobling av Steam- og PSN-kontoer for nye og eksisterende spillere fra 30. mai vil det ikke bli noe av.

– Vi holder fortsatt på å lære hva som er best for PC-spillere, og deres tilbakemeldinger har vært uvurderlig. Takk igjen for deres pågående støtte for «Helldivers 2», og vi vil holde dere oppdatert på fremtidige planer.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3