PlayStation sier opp 900 ansatte

Stenger London Studio.

27. februar 2024 16:19

(PressFire.no): Sony har bestemt seg for å sparke rundt åtte prosent av alle ansatte innenfor Sony Interactive Entertainmen (altså PlayStation-avdelingen), det kommer frem av en e-post til alle ansatte sendt ut i dag.

Det vil si rundt 900 ansatte. Kuttene skjer i alle ledd, verden over, men det nevnes spesifikt at studioene Firesprite, Guerrilla, Insomniac Games og Naughty Dog rammes.

I en uttalelse på sine hjemmesider sier Sony Interactive Entertainment-sjef Jim Ryan at kuttene kommer som følge av den økonomiske situasjonen og endringer i hvordan spill utvikles, utgis og konsumeres.

Samtidig forteller PlayStation Studios-sjef Hermen Hulst at en rekke pågående prosjekter nå er kansellert.

– Noen ganger så starter et prosjekt med de beste intensjoner, før endringer i markedet eller industrien gjør at planene forandres.

– Jeg blir trist over å se talentfulle personer forlate selskapet. Jeg setter sånn pris på og respekterer arbeidet deres.

Besparelsene kommer i form av de nevnte kuttene, men også at Sony skal stenge hele sitt London Studio – studioet bak spill som «Blood & Truth», «VR Worlds» og «Wonderbook».

Selskapet jobbet for tiden på et online «live service»-spill satt til en fremtidsversjon av London. Dette spillet er et av de som er blitt kansellert.

Tidligere har Sony også kuttet ned på antallet «live service»-spill de skulle lage, etter et push på nettopp dette feltet for noen år siden – der planen var å gi ut ti slike «evigvarende» spill. Det kan virke som om disse planene er kuttet kraftig ned.

I fjor ble det klart at prislappen for å utvikle et av Sonys storspill, «Spider-Man 2», var på 3,5 milliarder kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3