Sony kjøper studio som spesialiserer seg på porting til pc

Har jobbet med «Tomb Raider» og «Deus Ex: Mankind Divided».

1. juli 2021 17:10

​(PressFire.no): Det er PlayStation Studios-sjefen Hermen Hulst som nå kan avsløre at de har kjøpt studioet nederlandske Nixxes Software.

Studioet har spesialisert seg på pc-versjoner av konsollspill og har blant annet jobbet på «Tomb Raider»-trilogien, «Marvel’s Avengers» og «Deus Ex: Mankind Divided».

- Nixxes blir en stor ressurs for alle som er del av PlayStation Studios, og å hjelpe utviklerne våre med å fokusere på de viktigste målene, som er å skape unikt Playstation-innhold med best mulig kvalitet, sier Hulst i et presseskriv.

Oppkjøper kommer tett på kjøpet av «Returnal»-studioet Housemarque og det ryktes samtidig at Sony har kjøpt «Demon’s Souls»-studioet Bluepoint Games.

Det hører også med til historien at Sony har begynt å slippe enkelte av sine spill på pc – først «Horizon Zero Dawn» og nylig «Days Gone» - flere skal være planlagt for pc.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3