Sony bommer på PS5-prognosene

– Ingen større utgivelser i eksisterende serier før 2025.

14. februar 2024 11:01

(PressFire.no): Sony har lagt ut nye kvartalstall for perioden som ble avsluttet 31. desember, og i rapporten kommer selskapet med noen nyheter og spådommer for det neste året.

PlayStation 5 har solgt 54,7 millioner eksemplarer siden lanseringen på tampen av 2020 – det betyr at den solgte 8,3 millioner i juletida.

Det er en del mindre enn selskapet hadde håpet på. Sony nedjusterer nå prognosene for finansåret (som avsluttes 31. mars) med fire millioner – fra 25 til 21 millioner solgte maskiner.

Det blir ikke noen bedring neste år, forklarer Sony-sjef Hiroki Totoki, som varsler at konsollen neppe vil selge mer enn dette.

– Delvis fordi vi nå går inn i den siste halvdelen av konsollsyklusen så har vi som mål å optimalisere salgene med større fokus på å ha balanse i inntektene. Så vi forventer en gradvis nedgang i salg fra neste år.

Med «neste år» menes her neste finansår, altså fra 1. april 2024 til 31. mars 2025.

Totoki avslører at Sony ikke planlegger å lansere noen større titler i den perioden.

– Når det kommer til førstepartsspill, så er målet å fokusere på å produsere høykvalitetsspill og å lage «live service»-spill, forteller Totoki.

– Men selv om store prosjekter er under utvikling, så planlegger vi ikke å gi ut noen spill i større, eksisterende serier neste finansår, som «God of War: Ragnarok» eller «Spider-Man 2».

Alt er ikke bare kjedelig dog: Spillavdelingen hadde rekordomsetning forrige kvartal, og Sony melder at de nå har 123 millioner månedlige brukere på PlayStation Network.

Sony påpeker likevel at marginen for profitt er lav: På 102 milliarder kroner i omsetning tjente selskapet i overkant av 6 milliarder kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3