Sony beordres nok en gang til å betale over 30 millioner kroner for å ha fjernet PS3-funksjonalitet

Dommeren ikke fornøyd med at så få ble med på søksmålet.

15. desember 2017 13:01
Linux på PS3.

(PressFire.no): Da PlayStation 3 kom ut i slutten av 2006 var det med en innebygd funksjon som lot deg installere Linux som operativsystem.

Det var nok en lite brukt funksjon for de fleste, men det var like fullt en funksjon som begeistret mange som foretrakk andre operativsystemer enn det konsollen kom med.

Funksjonen het «OtherOS», men i en oppdatering i mars 2010 fjernet Sony denne uten forvarsel. Dermet hadde du to valg: Enten oppdatere PS3-en og miste funksjonen, eller behold den og dermed miste muligheten til å spille nye spill/spille over nett.

Retten enig

Ikke et dritkult valg for de som hadde installert Linux, og det gikk ikke lenge før et massesøksmål var på trappene. De som saksøkte mente Sony tok vekk en funksjon de hadde betalt for, og som var blitt brukt som et salgsargument.

Retten var helt enig.

Sony ble beordret til å punge ut opp til 55 dollar (455 kroner) til de som kunne legge fram kvittering på salget, eller 9 dollar (74 kroner) for de som ikke kunne (men som måtte sverge på at de hadde kjøpt konsollen med OtherOS i tankene).

Øker den potensielle utbetalingen

Dommeren i saken, Yvonne Gonzalez Rogers, er nemlig ikke fornøyd med retningen saken har tatt, fordi bare 11 300 personer har skrevet seg opp for å motta penger.

I teorien kunne ti millioner mennesker ha skrevet seg opp (alle som kjøpte den første PS3-versjonen av konsollen i USA), men dommeren mener det lave antallet som faktisk gjorde det, kommer av for vanskelige retningslinjer.

Derfor fjerner hun kravet om å ha kvittering for å få den største utbetalingen. Istedet vil nå alle som oppgir enten serienummeret på konsollen eller PlayStation Network-eposten sin få opp til 65 dollar (538 kroner) – en økning på ti dollar.

Dette håper dommeren vil få flere til å registrere seg. Spillere som føler seg snytt har fram til 15. april neste år på å heve summen, som avgjøres av hvor mange som faktisk registerer seg. Totalt må Sony punge ut 3,75 millioner dollar, eller rett over 31 millioner kroner.

(for ordens skyld: dette gjelder bare amerikanske kunder)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3