Sony avslører spilltitler til bevegelseskontroller

Både nye og gamle titler får støtte for Sonys nye bevegelsessensitive kontrollsystem.

24. september 2009 11:59

I forbindelse med Tokyo Game Show, har Sony nå annonsert en rekke titler som får støtte for deres nye, bevegelsessensitive kontrollsystem til PlayStation 3.

Her finner du flere TGS-nyheter.

På listen finner vi noen nye spill, men også gamle klassikere.

Dessuten fokuserer Sony nå på å vise mulighetene som ligger ved å omarbeide kjente titler som «LittleBigPlanet» og «Resident Evil 5» til å støtte Motion Controller.

KJENTE TITLER OMARBEIDES

Av nye titler kan vi se frem til enda et Ape Escape-spill, «Echochrome 2», «Eccentric Slider», «Sing and Draw», «Champions of Time», «Motion Party», «The Shoot» og «Tower».

Alle disse har foreløpig status som arbeidstitler, men et par av dem bør gi en indikasjon på hva vi kan forvente.

Litt overraskende kommer også Sony til å oppdatere gamle klassikere til å støtte kontrollsystemet.

Både «PAIN», «Flower», «Hustle Kings», «High Velocity Bowling» og «EyePet» står på listen over titler som kommer til å få en oppdatering via PSN.

Les også: Intervju med utviklerne av «Flower».
Les også: Vår anmeldelse av «Flower».

Sony demonstrerte også en versjon av «LittleBigPlanet» som ble styrt med det nye kontrollsystemet, så det ville være veldig overraskende om ikke også dette spillet ble oppdatert med Motion Controller-funksjonalitet.

Les også: Intervju med utviklerne av «LittleBigPlanet».

Sist men ikke minst kunne også Sony fortelle at det kommer en ny versjon av «Resident Evil 5» kalt «Resident Evil 5: Alternative Edition», som også blir oppdatert med et nytt kontrollsystem. Sannsynligvis ikke ulikt Wii-versjonen av «Resident Evil 4».

Les også: Stor gjennomgang av Resident Evil-serien.

Hvis det er så lett som å oppdatere spill med en liten patch, så kan vi jo bare begynne å filosofere hvilke andre titler som hadde fungert med systemet.

Sony Motion Controller vil lanseres neste vår, i følge Sony-sjef Kaz Hirai, som i et intervju med The Times forrige måned fortalte at fokuset til selskapet nå ligger på å lage så bra spill og software som mulig før lanseringen av tryllestaven.

Også konkurrenten Microsoft brygger på en lignende måte å tilføre ny spillbarhet til konsollen på. Deres Project Natal er også ventet i løpet av 2010, i hvert fall i følge THQs Brian Farrell.

Se Sony demonstrere Motion Controller med «Little Big Planet»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3