Snåle ting foregår i «Fortnite», og nå har ting fra spillet begynt å dukke opp i den virkelige verden

Epic Games kjører ARG over hele verden.

10. juli 2018 15:49

(PressFire.no): Det skjer merkelige ting i «Fortnite» for tida.

Epic Games har tydeligvis greid kunststykket med å synkronisere samtlige spillservere såpass at de kan kjøre store samtidige eventer som manifesterer seg til samme tid hos millioner av spillere på én gang.

Det hele startet da en meteor slo ned i Dusty Depot (og gjorde det om til Dusty Divot istedet) for å markere starten på «sesong fire» av spillet, men det tok greit av da raketten som har stått stille i spillet i over et år plutselig lettet.

Raketten dundret avgårde, hoppet inn og ut av forskjellige dimensjoner på ferden, og så ut til å rett og slett knuse himmelen. Der raketten forsvant dannet det seg en diger sprekk over spillverdenen som har vært der siden, og som har fortsatt å vokse i dagene etter.

Du kan se en video av oppskytingen her.

Lama i Cannes.

Suger til seg innhold

Det hele virker å være oppløpet til sesong fem av spillet, som betyr en rekke nytt innhold og småoppdrag innad i spillets «Season Passes» som blant annet lar deg låse opp kosmetisk utstyr.

Men det stopper ikke der, for sprekken i spillet har begynt å manifestere seg rundt omkring på kartet også – og flere gjenstander fra spillet har rett og slett forsvunnet.

En spiller greide å fange da et motell-skilt forsvant. Igjen – dette skjer i alle spill samtidig, og er vedvarende.

Også burgermaskoten til spillets hamburgerkjede «Durr Burger» ble sugd inn i en interdimensjonal rift. Men det snedige her er at noen fant den igjen i den virkelige verden – i en ørken i California.

Agent 3742.
Agent 3742.

Agenter og lamaer

Nysgjerrige spillere dro ut i ørkenen, men fant da området avsperret av «agenter», som delte ut et telefonnummer folk skulle ringe «om de visste noe om hva som hadde skjedd».

Telefonnummeret spilte bare av en lyd av noe som høres ut som en rakettmotor i noen dager, før det ble byttet ut med denne lydfilen. Driftige spillere kjørte lydfilen gjennom et program som fant i lydens spektogram – og fant en hemmelig beskjed.

Beskjeden er koordinater til en plass i spillet, men ingen vet helt hva som skal skje der enda, eller når.

Som en ekstra hodekløing har det dukket opp store statuer av spillets «supply lamas» i den virkelige verden. Disse er fargerike «kister» som dukker opp tilfeldig i spillet og inneholder litt ekstra utstyr til de som finner de.

Lamaene hadde frem til i går blitt funnet i London, Barcelona, Köln, Warsawa og Cannes – men så skiftet lydfilen i telefonen igjen, og denne gangen ga lyd-spektogrammet koordinater i Paris.

Og ganske riktig, også der ble det funnet en lama klokka tre i natt, norsk tid.

Så hva i all verden betyr alt dette? Fåglarna vet, men kult er det. «Fortnite» sin femte sesong starter 12. juli.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3