«Smash Bros.»-skaperen sier han vil jobbe med oppfølger

– Vi har ingen andre som kan ta tømmene.

31. juli 2023 12:31

​(PressFire.no): Slåssespillserien «Super Smash Bros.» har vokst til å bli en av de største spillseriene i verden etter debuten på Nintendo 64 i 1999.

Spillene samler figurer, baner og annet innhold fra en rekke andre spillserier, og det siste spillet «Ultimate» (fra 2018) har solgt mer enn 31 millioner eksemplarer på Switch.

Om man tar med alt innholdet i spillet er mer enn 2200 spillfigurer med i spillet, som kommer fra mer enn 450 spill.

Det inkluderer såpass forskjellige serier som «Final Fantasy», «Assassin's Creed», «Shovel Knight», «Undertale», «Kingdom Hearts», «Fallout», «Doom», «Cuphead», «Castlevania», «Mega Man», «Minecraft», «Tekken», «Street Fighter», «Persona» og alle Nintendos egne serier og enkeltspill.

Dette, sammen med mer enn 1100 musikkspor å finne i spillet, har gjort det vanskelig å se for seg hvordan en oppfølger noensinne kan nå opp – men det virker nå som om det ikke er så umulig som en skulle tro.

Serieskaper Masahiro Sakurai startet for en stund siden en YouTube-kanal hvor han kommer med hyppige tips til spillutviklere og kikk på tidligere prosjekter.

https://www.youtube.com/watch?v=MammcQ3XkpY

Masahiro Sakurai
(Foto: Katsuhiro Harada / CC)

I den siste videoen snakker han om hvordan han ble hyret inn til å jobbe på «Smash Bros. Brawl» til Wii – et spill han sier ble offentlig annonsert før utviklingen startet og han selv var involvert.

I videoen kommer det også fram at han ser på det som utenkelig at han ikke vil jobbe på et nytt spill i serien, og at det har vært vanskelig å finne noen som kan ta over stafettpinnen som regissør på serien.

– «Smash Bros» er enormt viktig for Nintendo, så det er trygt å si at et nytt spill kommer på et eller annet tidspunkt, men det vil være vanskelig å finne ut akkurat hvordan det skjer, forklarer Sakurai.

– Jeg ønker å fortsette å jobbe med Nintendo på alle måter jeg kan.

Sakurai er ikke ansatt i Nintendo, men jobber frilans fra sitt eget selskap Sora som regissør. Det var Bandai Namco som stod bak utviklingen av både de forrige og nåværende utgavene av «Smash Bros.»-serien.

Sakurai har i sin spalte i det japanske spillmagasinet Famitsu lenge fortalt at han jobber alt for mye, og at det har gått ut over helsa – der han på et tidspunkt jobbet samtidig som han fikk intravenøs terapi. 

Flere ganger har han sagt at han ikke vil jobbe på et nytt «Smash Bros.»-spill, og at han ser på det å pensjonere seg tidlig (han er 52 år gammel) som en «temmelig attraktiv idé». Men han endrer tydeligvis mening hver gang. 

– Så hva skjer neste gang? Altså det som kommer etter «Smash Bros. Ultimate»?

– En mulighet er å separere serien fra den originale skaperen. Men, enn så lenge i hvert fall, så kan jeg ikke se for meg et «Smash Bros.»-spill uten meg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3