«Scribblenauts»-studioet rammet av oppsigelser

45 utviklere mister jobben etter Warner Bros-kansellering av spill.

22. mars 2016 12:30

(PressFire.no): Utviklerne bak de populære «Scribblenauts»-spillene har måttet si opp nesten hele utviklerstaben. Ryktene begynte å gå etter en rekke Twitter-meldinger fra ansatte, og ble i morgentimene norsk tid bekreftet fra selskapet.

Utviklerne var i gang med et nytt prosjekt til mobiltelefoner, kalt «Scribblenauts: Fighting Words», som skulle ut i beta om ikke lenge.

Det er 5th Cells utgiver, Warner Bros, har kansellert spillet av uvisse årsaker.

Studioet vil ikke legges ned, men til Kotaku sier en av grunnleggerne av 5th Cell, Jeremiah Slaczka, at det nesten ikke er folk igjen på kontorene.

Til Polygon sier selskapet at de har måttet si opp 45 utviklere.

På Twitter har flere utviklere lagt ut støtteerklæringer, og det deles tips om ledige stillinger over hele USA, hos alt fra Naughty Dog og Monolith til Disney og Nintendo. Det kan virke som at de fleste kommer til å lande på beina.

Det er ikke uvanlig at utviklere hyres inn på prosjektbasis, og 5th Cell har i lang tid vært et veldig lite studio før suksessen med «Scribblenauts». Studioet står også bak spill som «Drawn to Life» og «Lock's Quest».

«Scribblenauts» kom først ut på Nintendo DS i 2009. I etterkant har det kommet fire andre spill i serien, «Super Scribblenauts», «Scribblenauts Remix», «Scribblenauts Unlimited» og «Scribblenauts: Unmasked». Serien har solgt over 13 millioner eksemplarer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3