«S.T.A.L.K.E.R. 2»-kontorene skadd i brann

Flyttet til Praha under krigen.

11. september 2023 13:35

(PressFire.no): GSC Game World, utviklerne som jobber på «S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl» har nok en gang blitt rammet av uforutsette hendelser.

Selskapet har møtt mange utfordringer med utviklingen av spillet. Selskapet er i utgangspunktet basert i Ukraina, men åpnet etter hvert kontorer i Praha i Tsjekkia etter at Russland invaderte i 2022 – og utsatte spillet. En av utviklerne bak spillet, Volodymyr Yezhov, ble tidligere i år drept i krigen.

Nå har en brann i de nye kontorene gjort stor skade. Ifølge den tsjekkiske avisen Vortex skal en elektrisk feil ha startet brannen, og en hel etasje i kontoret ble skadd av brannen og slukkingen. Skadene skal være på over 700 000 kroner.​

Ingen personer ble skadd i brannen.

– Heldigvis ble ikke noen ansatte skadd i uhellet, skriver Mol1t, community manager hos GSC på Discord.

– Ingen avvik, ikke engang en «burner» (en type avvik i originalspillet som skyter ut en stor flamme, journ. anm.), vil få oss til å stoppe arbeidet vårt. Vi har håndtert verre ting enn dette før. Dette er helt greit.

Spillet skal etter planen lanseres første kvartal neste år, etter å ha blitt utsatt på grunn av krigen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3