Reuters: – Embracer vurderer å selge Gearbox

Kjøpte studioet for bare to år siden.

11. september 2023 15:27

(PressFire.no): Embracer Group, som tidligere het THQ Nordic, begynte for en del år siden å handle spillutviklere og merkevarer på en skala vi aldri før hadde sett.

Selskapet eier nå mer enn 900 spillserier og -merkevarer, fordelt på rundt 130 studioer.

Tidligere så det ut til at den gigantiske samlingen med spill skulle måles på forholdsvis nøkternt vis, med pressemeldinger som antydet at suksess var nådd om spillene gikk i null – for eksempel ble det sendt ut pressemelding da «Darksiders III» hadde tjent inn utviklings- og markedsføringskostnadene sine.

Men etter fiaskolanseringen av det nye «Saints Row», Embracers største utgivelse så langt, og en avtale verd flere milliarder kroner som gikk i grus (som angivelig skulle være en deal med Saudi-Arabia), har plutselig fløyta fått en annen lyd.

Embracer har begynt arbeidet med å restrukturere selskapet, og har allerede lagt ned studioer som Volition, Campfire Cabal og Studio Onoma.

Nå varsler altså Reuters at heller ikke Gearbox Entertainment, utviklerne bak «Borderlands» og utgiver for en rekke spill, er trygge.

Avisen har ​kilder i selskapet som forteller at Embracer vurderer å selge Gearbox – og at bud har kommet på studioet. De skal ha hyret inn Goldman Sachs for å vurdere salget.

Dette skal være et ledd i å senke gjelden i Embracer fra 16 milliarder svenske kroner til ti milliarder. Embracer kjøpte Gearbox i 2021 – i en avtale verd opp til 15,2 milliarder svenske kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3