Året spill 2015

17. januar 2016 12:10

(PressFire.no): Vi har nå lagt bak oss et av de sterkeste spillårene på lenge, og det er på tid at også vi her i PressFire takker for det gamle ved drysse litt glitter over det som var.  

Hvis man skal komme med noen nøkkelord for hvordan fjoråret utspilte seg så må det i det minste være «åpent» - det har vært et år preget av åpne verdener, med både «The Witcher 3», «Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain», «Batman: Arkham Knight» og «Fallout 4» - for å nevne noen.

2015 har også hatt noen virkelig sterke titler målt i fortellerteknisk substans – gjerne som lå på lur. Vi kan nevne spesielt «Undertale», «Everyone’s gone to the rapture», «Her Story» og «Sunless Sea», men her har det vært flere sterke titler.

Dette sier noe om hvor sterkt hjertet banker i spillbransjen og et bevis på at det er mye godt i grytene som koker på kjøkkenet.

Årets rollespill


«Fallout 4»

Årets actioneventyr


«Batman: Arkham Knight»

Årets skytespill


«Metal Gear Solid V: Phantom Pain»

Årets strategispill


«Cities:Skylines»

Årets racingspill


«Project CARS»

Årets historie


«Her Story»

Årets håndholdt- eller mobilspill


«Her Story»

Årets plattformspill


«Ori and the blind forest»

Årets flerspillerspill


«Rocket League»

Årets sportsspill


«Rocket League»

Årets brødspill


«I am bread» 

Årets spill


«Rocket League»

Kåringen er gjort av PressFire-redaksjonen gjennom en demokratisk prosess der anmeldere og skribenter får både nominere og stemme på sine favoritter.

Disse spillene var også med i nominasjonsprosessen: «The Witcher 3», «Undertale», «Bloodborne», «Life is Strange», «Sunless Sea», «Axiom Verge», «Super Mario Maker», «Splatoon», «Rainbow Six Siege» og «Halo 5: Guardian». 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3