Remedy kjøper tilbake «Control»-rettighetene

4. mars 2024 14:36

(PressFire.no): Finske Remedy Entertainment har inngått en avtale med utgiver 505 Games som gjør at de kjøper tilbake all eierskap til «Control»-serien.

505 har vært utgiver på «Control», og skulle også være utgiver på «Control 2» og et prosjekt bare kalt «Condor» – og de har vært med på å delfinansiere disse spillene.

Men 505 har hatt pengetrøbbel, og måtte kutte betraktelig for kort tid siden: Utgiveren sa opp en tredel av sine ansatte for noen uker tilbake.

– Etter transaksjonen vil ikke 505 Games lenger få royalties eller ha andre rettigheter til «Control», skriver Remedy i en investormelding.

Prislappen er på rundt 17 millioner euro (drøye 194,5 millioner kroner), noe som er den samme summen som 505 har spyttet inn i spillprosjektene pluss litt ekstra.

– Helt siden vi signerte med 505 Games i 2017 for å utvikle og gi ut «Control» så har vi hatt et godt samarbeid, som har gjort «Control» til en suksess som har solgt mer enn fire millioner eksemplarer og generert inntekter for rundt 100 millioner euro (1,14 milliarder kroner), skriver Remedy-sjef Tero Virtala, som takker 505 for hjelpen.

– Denne transaksjonen gjør at vi kan forhandle bedre avtaler for nåværende og fremtidige spill i serien, og vi kan nå velge mellom å publisere selv eller finne en annen partner for «Condor» og «Control 2».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3