«Pokémon Go» er ute - og gjør det bra

Nintendo-aksjene i været.

8. juli 2016 12:59

(PressFire.no): Den hellige treenheten Nintendo, The Pokémon Company og Niantic har begynt å rulle ut «Pokémon Go» til Android og iOS.

Så langt er spillet ute i USA, Australia og et knippe andre land, men vi i Norge fortsatt må vente en stund til, ser det ut til. Spillet er ikke å finne i nettbutikkene her enda.

Det betyr ikke at spillet ikke funker her, dog. Har du en Android-telefon kan du enkelt laste ned installasjonsfilen og kjøre på – og spillet har massevis av landemerker og slikt også her.

Aksjehopp

Det har skapt krig på PressFire-kontoret, hvor undertegnede, som har en iPhone, må sitte og skule over pultene på at det sankes Pokémons over en lav sko fra Jarle – som har en LG G4-telefon.

Jarle har egentlig aldri vært en stor fan av serien, men ser ut til å være sykelig avhengig allerede. Og han er langt fra den eneste.

Hos Nintendo sitter noen og gnir seg i hendene, for lanseringen har gått rimelig bra. Spillet er å finne øverst på topplistene både i Google Play- og App Store-butikkene.

Det har gjort at aksjene til den japanske spillutvikleren har hoppet hele ti prosent rett over natta.

Om aksjemarkedet er så glad i mobilspillene til Nintendo har de enda mer å juble over etter hvert. Både spill i «Animal Crossing»- og «Fire Emblem»-seriene skal komme på mobile plattformer innen de neste ni månedene.

«GO» uvisst, men «Miitomo» kommer etter hvert

Så hvorfor er ikke spillet ute her på bjerget?

Vi prøvde å kontakte den norske Nintendo-importøren Bergsala, men ble bare henvist videre til The Pokémon Company, som sitter på lisensen til de velkjente lommemonstrene – men de er notorisk stumme om det meste.

Nintendos forrige mobilspill, «Miitomo», har heller ikke kommet ut i Norge, men der sier Bergsala at de har fått beskjed fra Nintendo of Europe om at spillet skal komme ut «i løpet av året».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3