PlayStation er nå den største avdelingen i Sony

Har solgt 29,3 millioner PS4-maskiner på to år.

29. oktober 2015 11:39

(PressFire.no): I kvartalsrapporten til den japanske elektronikk- og underholdningsgiganten Sony kommer det fram at de har solgt fire millioner PlayStation 4-maskiner - opp over 16 prosent sammenlignet med samme periode i 2014.

Det betyr at det totalt sett har blitt solgt 29,3 millioner maskiner siden lanseringen i november 2013.

Verdens raskest selgende konsoll.

Overgår PS2, PS3, men ikke Wii

Til sammenligning – tidenes mest solgte spillkonsoll, PlayStation 2, hadde solgt nesten 25 millioner maskiner etter like lang tidi butikkene.

Det overgår ikke Nintendo Wii, som hadde solgt 34,55 millioner maskiner etter bare to år. Den klarte likevel ikke å selge like lenge som PlayStation 2-konsollen, som har solgt rundt 150 millioner maskiner.

Microsoft offentliggjør ikke salgstallene til Xbox One, men Xbox-sjefen Phil Spencer sa nylig at han tviler på at den kan ta igjen salget til PlayStation 4.

Fornøyd sjef, antar vi.
Fornøyd sjef, antar vi.

Størst i Sony

Det svært gode resultatet i Sony spillavdeling betyr også at det akkurat nå er Sonys største når det kommer til omsetning - over dobbelt så mye som musikk-avdelingen og nesten det dobbelte av filmselskapene.

Totalt sett tjente Sony også penger og kan skrive rundt 2,2 milliarder kroner i pluss i løpet av andre finanskvartal. Det er imponerende når man sammenligner med de over fem milliarder tapte kronene selskapet måtte rapportere samme periode i fjor.

Sony forventer nå også at salget kommer til å overgå forventningene i neste kvartal – blant annet hjulpet av en redusert pris på PlayStation 4-konsollen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3