PlayerUnknowns snakker om sitt nye spill «Prologue»

Sikter på enorme områder skapt av spillernes datamaskiner.

5. september 2021 14:17

(PressFire.no): Det ble nylig kjent at Brendan «PlayerUnknown» Greene starter et nytt studio hvor han utvikler sitt nye spill.

Foruten at han jobber med noe som skal være massivt i størrelse har imidlertid detaljene vært få - til nå.

I en ny videoletter han litt på sløret og avslører blant annet at områdene blir hundrevis av kilometer i størrelse og hvor tusenvis av spillere deltar, spesifikt «utforsker og skaper».

Han mener selv han går i fotsporene til spillskapere som Markus Person («Minecraft»), Garry Newman («Rust») og Sean Murray («No man’s Sky»).

Greene mener også at han ikke lager et spill, men et univers.

En av utfordringene de skal ha taklet først var å fylle universet med innhold, og de vil ta i bruk spillernes datamaskiner i en form for maskinlæring for å fylle de enorme områdene.


Samtidig annonserer han en slags gratis prøvesmaking og teknologisk demonstrasjon av spillet, som går under tittelen «Prologue». Det ferdige spillet har fått tittelen «Artemis».

Det hører også med til historien at «Prologue» også kun er for én spiller, mens det ferdige spillet sikter på mange tusen.​

Om man liker det kan man selv velge om man vil betale for det, men det skal være helt valgfritt.

Ifølge Greene vil testen gi et innblikk i hvordan det er å starte spillet med nærmest ingenting og så overleve i det massive universet.

I et omfattende intervju med Venturebeat.comavsløres en rekke detaljer om teknologien bak og visjonen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3