Peter Jackson snakker ut om Halo-kollapsen

Ringenes Herre-regissør Peter Jackson har avlyst sitt Halo-engasjement, bekrefter han i ferskt intervju.

27. juli 2009 14:03

Planene om å bringe Halo til kinolerretet opprømte mange. Selveste Peter Jackson ble hyret inn som produsent for prosjektet, og han valgte Neill Blomkamp til å regissere filmen.

Spillentusiasten Guillermo del Toro («Hellboy»/«Pan's Labyrinth») var også en stund aktuell, men Blomkamp trakk til slutt det lengstre strået.

Den originale triologien med Halo-spill har gått hen og satt svimlende rekorder for Microsoft, med et samlet salg på over 25 millioner kopier. Jackson skulle også utvikle en ny spillserie kalt «Halo: Chronicles», først offentliggjort i 2006 og bekreftet å være i produksjon året etter.

Kombinasjonen Jackson og Halo så ut til å være en suksessformel da disse nyhetene ble rullet ut under X06 i Barcelona for snart tre år siden.

Et godt stykke ut i forproduksjonen ble imidlertid disse ambisiøse planene lagt død. Angivelig på grunn av et oppblåst budsjett og uoverenstemmelser mellom filmstudioene Fox og Universal, som hadde rettighetene på filmprosjektet.

Jackson sier nå at planene om «Halo: Chronicles» også har strandet, i likhet med spillefilmambisjonene.

- Vi holder på å finne ut av dette nå for tiden. Halo-prosjektet kommer ikke til å skje, det kollapset på en måte når filmen ikke ble noe av, forteller Jackson i et intervju med Joystiq.


MER SCI-FI FRA JACKSON

Spillnettsiden Joystiq satte seg nylig ned med Peter Jackson etter en visning av filmen «District 9» (bildet), et science fiction-eventyr regissert av Blomkamp som får verdenspremiere 14. august.

Jackson produserer denne filmen.

Han forteller i dette intervjuet hva som egentlig skjedde med Halo-planene og hvordan «District 9» på mange måter ble unnfanget etter at det ble klart at Halo-filmen ikke kom til å materialisere seg.

- Microsoft har en helhetlig strategi med Halo-navnet, og når rettighetene utløp hos de to studioene (Fox og Universal – journ. merk.) så endte på en måte mitt engasjement med prosjektet, svarer Jackson på spørsmål om hva status er per i dag.

- Det falt sammen på grunn av intern politikk hos Fox og Universal. Det hadde ingenting å gjøre med budsjettet eller noe annet. Faktisk hadde vi ikke en gang fått grønt lys til prosjektet på det tidspunktet.Se trailer av «District 9» fra filmens hjemmeside.

«District 9», som er basert på regissør Neill Blomkamps kortfilm «Alive in Joburg», ble Jacksons forsøk på å beholde talentet til spillefilmdebutanten. Ringenes Herre-regissøren forteller at prosjektet neppe ville ha blitt noe av om ikke Halo-planene strandet.

- «District 9» ble definitivt født ut av Halo-ruinene, og vi ville ikke ha sett denne filmen hvis Halo hadde gått gjennom. Jeg har alltid følt at hvis skjebnen tar deg et sted, ikke kjemp mot.

- Vi skjønte at vi hadde et stort talent i Blomkamp så vi bestemte oss for å finne et prosjekt for han og bygde en historie rundt hans «Live in Joburg»-kortfilm.


HALO-ANIME NESTE ÅR

Peter Jacksons engasjement og interesse rundt Halo-spillene overrasket kanskje en del, da planene først ble gjort kjent for noen år tilbake.

Selv forteller han at gnisten ble tent gjennom en videospillende sønn.

- Jeg har en sønn som er tenåring nå og han var virkelig inne i «Halo 2». Jeg endte opp med å spille det, så gikk jeg tilbake og spilte originalen og elsket det.

Også Blomkamp har nylig vært ute og kommentert Halo-planene, i forbindelse med visningen av filmen hans på Comic-Con i San Diego forrige uke.

- Jeg jobbet med den (Halo-filmen - journ. merk.) i fem måneder og investerte mye svette og blod i dette prosjektet, sier Blomkamp til Slashfilm.

- Jeg ville sannsynligvis ikke gjort Halo om den ble tilbudt meg nå.

I stedet konsentrerer Peter Jackson seg nå om å få ferdig manuset til Hobbiten-filmene. Tolkien-boken blir til to filmer, med planlagt premiere i desember 2011 og 2012, og dessuten har han påtatt seg produsentrollen for en Tintin-film.

Han har også lagd «The Lovely Bones», en dramathriller med blant andre Susan Sarandon, Mark Wahlberg og Rachel Weisz som får verdenspremiere i desember.

Under Comic-Con offentliggjorde imidlertid Microsoft planene om å slippe sju anime-kortfilmer neste år, kalt «Halo Legends».

Les også: «Assassin`s Creed II»-kortfilmer på vei.Fem produksjonsselskap, Bones, Casio Entertainment, Production I.G., Studio 4C og Toei Animation, alle velkjente for anime-fanatikere, står bak. Warner Bros. skal gi ut disse sju kortfilmene på DVD og blu-ray tidlig neste år, i følge Los Angeles Times.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3