Over og ut for nettbutikkene på PS3, Vita og PSP

Om få måneder stenges alle sammen - og en rekke spill blir ikke lenger tilgjengelig.

29. mars 2021 22:02

(PressFire.no): Nå er det over og ut for nettbutikkene på PlayStation 3, PlayStation Vita og PSP, det melder Sony i en pressemelding.

Disse blir nå lagt ned – først butikkene på PSP og PS3 den 2. juli, mens PS Vita-butikken forsvinner 27. august.

- Etter nøye overveielse har vi besluttet å gjøre disse endringene for å bruke alle tilgjengelige ressurser på PlayStation Store for PlayStation 4 og PlayStation 5, noe som gjør det mulig for oss å gi en enda bedre kundeopplevelse, skriver Sony – og viser en merkelig tilnærming til «bedre kundeopplevelse».

PlayStation Portable - Wikipedia
Gode gamle PSP.

Man vil fortsatt kunne laste ned spillene sine på de respektive konsollene, men alle kjøp blir nå stanset. Om du eier pakkeløsninger som inneholder for eksempel både PS3- og PS Vita-versjonene av et spill, men ikke har lastet ned en av versjonene må du gjøre dette innen datoen.

Gavekort og lignende som ikke er løst inn vil også bli ubrukelige etter nettbutikkene stenges.

Kryssplattformspill som inkluderer PS4-spill vil fortsatt kunne kjøpes på PS Store i nettleser eller på PS4 eller PS5 – du vil da også få tilgang til å laste ned spillet på de eldre konsollene.

At nettbutikkene nå stenges er enda et skudd for baugen for de som ønsker å bevare spill. Flere spill som kun ble utgitt til disse konsollene er ikke å oppdrive andre plasser.

Spill som «Motorstorm RC», «Lumines Supernova» og «LocoRoco Cocoreccho» forsvinner nå ned i internettets avløpsrør og er ikke mulig å kjøpe andre plasser. For ikke å snakke om alskens DLC-pakker og tillegg som bare var å finne på PSN.

Ekstra kjedelig er det vel for PSP Go, som kun kan spille av nedlastede spill. Denne blir nå helt ubrukelig, om man ikke har stappet den full av emulatorer da.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3