Norsk iPhone-spill til topps i USA

«The Package» klarer det få andre har fått til.

9. juni 2010 16:13

Det har vist seg å være vanskelig å gjøre seg gjeldende i det etterhvert overfylte markedet av programmer og spill til iPhone.

I dag opplevde imidlertid det norske iPhone-spillet «The Package» (eller «Pakken») å bli kåret til «ukens App» på den amerikanske App Store, noe som sikrer det en enorm eksponering.

Bak spillet står Ivan Moen og det lille selskapet Rock Pocket fra Nøtterøy. De mottok i fjor 350.000 kroner i utviklingsstøtte fra Filmfondet, og lanserte spillet forrige uke.

- For Rock Pocket betyr denne utmerkelsen mer enn bare en betydelig økt omsetning av spillet. Det betyr også anerkjennelse, noe som viktig for et ungt selskap som Rock Pocket, sier Ivan Moen i en pressemelding.

Til PressFire.no forteller han at salget av spillet har økt betraktelig som følge av kåringen. I skrivende stund nærmer det totale salget nærmer seg rundt 16.000. Mesteparten av salget skjer ifølge Moen naturlig nok i USA - i Norge har det foreløpig vært moderat.

«The Package», eller «Pakken» på norsk, er et fysikkbasert puslespill med en imponerende 3D-grafikk for å være et iPhone-spill.

- Utviklingen har tatt rundt ett år, og vi jobber nå med en versjon til Android-telefoner - denne er mest sannsynlig et halvår unna, sier Moen.

NYTT SPILL PÅ GANG

Han kan også avsløre at han allerede er i gang med neste spill, men at det denne gangen er snakk om et Facebook-spill.

«Oliver & Spike: Dimensjonshoppere» blir et spill om gutten Oliver og hunden Spike som ved hjelp av Spike's spesielle halsbånd har evnen til å hoppe mellom dimensjoner.  Moen avslører også at han har planer om å utvide selskapet med flere medarbeidere, men at det ikke er lett.

- Vi er en kjerne i Norge som snakker sammen, men det er faktisk en utfordring å finne talentfulle mennesker som ikke allerede jobber i bransjen, sier Moen til PressFire.no.

Det er foreløpig ikke satt noe slippdato for «Oliver & Spike: Dimensjonshoppere», men Moen forteller at han også denne gangen kommer til å søke om økonomisk støtte fra NFI.

Se trailer for «The Package» her:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3