Nok en enorm «GTA»-lekkasje: Kildekode og DLC-info på avveie

25. desember 2023 13:06

(PressFire.no): Lekkasjene vil ikke stoppe i 2023.

Bare dager etter at nesten 100 000 prototyper av spill og apper lekket på nett, og nesten to terabytes med informasjon fra Insomniac Games ble lagt ut er nok en enorm lekkasje dukket opp.

Denne gangen er det Rockstar som (igjen) har fått innhold på avveie: Hele kildekoden og filene til «GTA V» er angivelig blitt lagt ut på nett (PressFire har i skrivende stund ikke verifisert at filene stammer fra det spillet).

Lekkasjen skal angivelig stamme fra fjorårets innbrudd hos Rockstar, der det ble lekket en rekke videoer og innhold fra «GTA VI».

Kildekoden er rådataen som bygger spillet og bestemmer hvordan det fungerer, og flere frykter nå at lekkasjen av kildekoden vil føre til mer juksing i «GTA Online», altså flerspillerdelen av «GTA V».

I de lekkede filene, som inkluderer både tidlige versjoner av spillets kart og modeller, refereres det til flere DLC-pakker som var under utvikling historiedelen av spillet. 

Dette inkluderer en tilleggspakke som var satt til Liberty City. Mange av tilleggspakkene ble senere implementert i «GTA Online».

I filene finnes også modeller og slikt som angivelig skal være forbundet med andre Rockstar-spill som det kansellerte «Agent».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3