Nintendo ville ha «Harry Potter»-rettighetene

10. februar 2015 16:18

(PressFire.no): Skaperne bak spillserier som «Super Mario» og «The Legend of Zelda» ville lage spill basert på «Harry Potter»-bøkene, det kommer fram av en artikkel hos unseen64.net.

Ifølge artikkelen skal flere utviklere fra Nintendo i 1998 ha bedt om å slippe det de hadde i hendene for å snekre spillkonsepter, hvor målet var å vinne auksjonen for rettighetene til å skape film, tv-serier og spill basert de populære bøkene.

På dette tidspunktet var kun «Harry Potter og de vises stein» og «Harry Potter og Mysteriekammeret» slippet.

«Harry Potter og halvbrorsprinsen».

Snekret to konsepter

Som kjent var det til slutt Warner Bros som fikk sikra rettighetene. Dette var før Warner Bros begynte å håndtere spillproduksjoner selv og valgte derfor å gi Electronic Arts oppdraget, som har hatt varierende hell med sine spill basert på de enormt populære bøkene og filmene.

En spillutvikler avslører overfor nettsiden at det ble jobbet med to spillkonsepter, hvor det ene var et tredjepersons eventyrspill og det andre var et spill basert på Harry Potters favorttsport – rumpeldunk.

Målet var at spillene skulle bli utviklet for Nintendo 64, Gameboy Advance og den gangens framtidige Nintendo-konsoll – Gamecube.

Budrunden for rettighetene skjedde samme år som Nintendo ga ut «The Legend of Zelda: Ocarina of Time» - et spill som ofte havner på lister over tidenes beste spill.


Konflikt internt

Nintendo-utviklerne skal ha vært alt annet enn selvsikre da J.K. Rowling selv skal ha sett presentasjonen. Det skal nemlig ha vært uenighet internt Nintendo om det visuelle utrykket.

I starten skal de ha tatt utgangspunkt fra det første bokomslaget, men herrer høyere på rangstigen skal ha krevd at det ble tatt en annen retning.

Den ene tegneren skal ha utrykt misnøye da han fikk beskjed om å tegne mer som tradisjonelle japanske tegneserier eller animasjonsfilmer – manga eller anime, om du vil.

Nintendo ikke favoritt

Til slutt skal Nintendo angivelig ikke engang vært på toppen av lista J.K. Rowling vurderte – både Disney og Universal skal ha vært med i toppsjiktet.

Det er også viktig å poengtere at Nintendo kun kunne tilby spillmatiseringer av bøkene, mens de andre mediagigantene kunne tilby film og tv-serier. 

Som kjent ble «Harry Potter»-filmene ekstremt populære og skal ifølge denne artikkelen ha omsatt for nesten 46 milliarder kroner bare på kino alene. Spillene ha omsatt for nesten 11 milliarder kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3