Nintendo stanset «Splatoon»-stream etter at spillerne viste støtte til «Smash Bros»-turnering

Fansen svarte med å samle inn en kvart million til egen turnering.

8. desember 2020 14:35

(PressFire.no): For et par uker siden gikk det varmt hos «Smash Bros»-fansen etter at Nintendo sendte advokatene på storturneringen The Big House, som planla en online-turnering som substitutt for sitt vanlige arrangement.

Grunnen var at Nintendo ikke likte at turneringen skulle inkludere en online-variant av det nå 19 år gamle «Super Smash Bros. Melee» til GameCube, via en modifisering kalt Slippi.

«Melee» har ikke opprinnelig online-funksjonalitet, men Slippi gjorde det enkelt å koble seg opp mot andre spillere via modifisering gjort i emulatoren Dolphin, og den skal være så effektiv på å minimere forsinkelse at den er sammenlignbar med å spille lokalt.

«Splatoon» responderte

Som svar på dette startet «Smash»-folket en aksjon på Twitter hvor emneknaggen #FreeMelee ble brukt. Denne la i en periode på toppen av trend-listene verden over.

Dette var noe spillerne av et annet Nintendo-spill, «Splatoon 2», bet seg merke i.

«Splatoon»-serien er onlinespill hvor fire spillere på hvert lag både skal male en bane i lagfargene, samtidig som de skal skyte hverandre og gjøre oppgaver som å holde et område – malingen som er lagt ut fungerer også som en raskere måte å forflytte seg på (eller brems for motstanderne) og for å fylle på med mer maling.

Da turneringsserien «Splatoon 2 North American Open», som er offisielt støttet av Nintendo, skulle gå av stabelen i helga, hadde flere av spillerne byttet navn til en variant som inneholdt #FreeMelee eller annen støtte til «Smash».

Dette fikk Nintendo til å også ta ned streamen som skulle vise finalene.

I en typisk variant av Streisand-effekten ble «Splatoon», en miniputt i e-sportsammenheng, satt midt i søkelyset, og de forskjellige emneknaggene (nå også med #FreeSplatoon) på Twitter endte igjen opp på topplistene.

Startet egen turnering

Organisasjonen EndGameTV hastet i protest sammen en ny turnering kalt The Squid House, et tydelig nikk til The Big House, og ba om donasjoner til en premiepott fra publikum.

Alle topplagene som skulle delta i «Splatoon 2 North America Open» trakk seg fra Nintendo-turneringen i protest og meldte seg på The Squid House – nå med «Smash»-inspirerte navn.

«Smash»-toppspillere og fans var ikke tunge å be, selv om mange kunne fortelle at de aldri før hadde sett en toppkamp i «Splatoon». På noen få timer hadde turneringen hanket inn en premiepott på smått utrolige 245 000 kroner.

I tillegg samlet streamen inn over 30 000 kroner til veldedige formål fra tusenvis av seere som tunet inn. Turneringen er med god margin den mest sette i «Splatoon»-historien.

FTWavedash slo i finalen Melee Lights 4-0, og finalesendingen kan sees her.

Toppbilde: Sworderailer på Twitter.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3