Nintendo legger ned DSi-butikken

Siste sjanse for å legge inn valuta er september.

2. august 2016 13:52

(PressFire.no): Over 500 spill er blitt tilgjengenlig på DSi-butikken siden lanseringen i 2009 her hjemme - og det ble lagt inn spill helt frem til 2015.

Men nå blir det snart stopp, for Nintendo stenger «dørene» på tjenesten etter 31. mars 2017.

Det fikk vi vite allerede i mars, men nå minner Nintendo på at siste sjanse for å fylle på med valuta – såkalte DSi Points – er 30. september.

Etter dette er det ingen måte å kunne fylle på «lommeboka» før tjenesten stenges.

- Nå som forbrukerne har flyttet seg over til 3DS-maskinene og Nintendo eShop, så planlegger vi å fokusere mer på de maskinene, skriver Nintendo på sine nettsider.

- Derfor legger vi ned DSi Shop etter åtte års drift. Vi vil gjerne takke alle våre kunder som har støttet butikken på DSi og DSi XL.

Nintendo påpeker at mange av programmene og spillene som ligger på DSi Shop også er å finne på 3DSens variant eShop, og kan kjøpes der i fremtiden.

Du kan også fint laste ned spill du har kjøpt på DSi selv etter tjenesten stenges, men Nintendo varsler at på et eller annet tidspunkt vil også dette stoppe – men at de vil si ifra i god tid.

DSi Shop har eksistert siden 2008, da Nintendo slapp en forbedret utgave av den da fire år gamle DSen. Kjappere prosessor, mer minne og muligheten for å laste ned apper og spill var nyvinningene på den tiden, i tillegg til små forandringer på design.

DSi ble også den første konsollen som fikk en XL-utgave, og tradisjonen er blitt fulgt også med 3DS.

Den startet også den merkelige (og litt koselige) trenden med at Nintendo pakker inn alle spillene du laster ned i små gaveesker, som så må åpnes etter nedlastingen er ferdig.

Nedleggelsen av DSi-butikken kommer tre år etter Nintendo også stoppet Nintendo Wi-Fi Connection-tjenesten – som var selve onlinespillingen på Wii og DS.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3